Vad handlar det om att dricka alkohol under påsken?

(Bildkredit: The Gefilteria)

F: Jag går till min pojkvän familje seder och jag hörde att det inte kommer att bli några riktiga drycker (bara vin?). Vad är affären och vad kan jag göra med det?

Skickat av Anonym

Gefilterias Liz Alpern: Det är sant. Det finns många mat- och dryckesregler under påsken, och mycket sprit är avgränsade. Att förbruka korn (som korn, vete, råg, etc.) som har kommit i kontakt med vatten (och eventuellt surat) är strängt förbjudet. Reglerna gäller för livsmedel som bröd och pasta samt den jäsade basen av de flesta spritdrycker. Det är ganska hardcore, jag vet.

Den spännande nyheten är att det finns definitivt läckra spritalternativ för påsken – du måste bara jobba lite svårare att köpa rätt flaska. Vodka gjord av potatis är bara bra för de flesta människors standarder och är lätt att hitta. Tequila passerar påsketestet, och jag upptäckte till och med den första någonsin Kosher för påskmärket av gin den andra dagen.

Om dina värdar är strikt uppmärksamma, föredrar de sprit och vin som speciellt utövar en Kosher för påskfrimärke, så var noga med att checka in med dem innan de köper.

Påsk är också en bra tid att utforska lite oslagbar sprit. Prova slivovitz (plommonbrandy) som har haft på påsk i århundraden, eller till och med den medeltida östens anis-smaksatt anda, arak. Och om du verkligen vill imponera på din pojkvän familj, prova din hand på en av dessa Kosher för påskkockar och blås dem bort. Skål!

Nästa fråga?