Vad du behöver veta om Squash Blossoms, blomman vi älskar att steka

Kvinna Squash Blossoms

(Bildkredit: FPWing / Shutterstock)

Det finns så mycket att vara upphetsad när sommarproduktionen rullar runt: körsbär, stenfrukter, majs! Med varje vecka som passerar ser jag subtila förändringar i vad som finns på böndernas marknad, och de nya erbjudandenen är aldrig tråkiga.

Och en av mina favorit saker att se? Gyllene orangefärgade squashblommor, staplade höga och glödande. Du kanske tror att dessa ätbara blommor är riktigt snyggare, men de är faktiskt ganska lätta och mångsidiga att förbereda, så det finns ingen anledning att du inte borde plocka upp något för att försöka själv!

Vad är Squash Blossoms?

Squashblossoms kallas ibland kucchiniblommor, men de kan komma från några sommar eller till och med vinterkvashor. De är ätliga blommor i squashanläggningen och brukar komma i gula och orange nyanser. Squash Blossoms är mjuka, delikata och smaka mildt som squashen själv. De är tillgängliga sena våren till början av hösten.

Man Squash Blossom

(Bildkrediter: Tro Durand)

Plockning och lagring av Squash Blossoms

Visste du att varje squashanläggning har två slags blommor, man och kvinna? Om du odlar squashen själv, är de manliga där för att befrukta men aldrig producera squash själva. Hanar har inga pistiller, växer på långa stjälkar och är slanka, medan hon växer närmare växtens mitt och har ett glödlampa.

Det betyder att du inte behöver oroa dig för att genom att plocka och äta squashblommor kommer du inte att sluta med någon riktig squash senare – bara välj männen och du kommer att bli bra, särskilt eftersom det finns mycket mer man än kvinnlig blommar! (Ibland kvinnliga squashblommor är plockas och säljs fortfarande knuten till baby squash.)

  • Hur man berättar skillnaden: Summer Sex Life Squash: Hur man berättar mellan manliga och kvinnliga Squash Blossoms

Om du köper squashblomningar, kan de vanligtvis hittas på bönder marknader eller exklusiva livsmedelsbutiker. Det är okej för blommorna att vara lila, men leta efter tätt slutna knoppar. På grund av sin känsliga natur bör de kokas eller ätas så snart som möjligt, eller du kan lagra dem i kylskåpet för en dag eller så.

Förbereda Squash Blossoms

För att förbereda squashblommor, öppna försiktigt kronbladet och kolla efter buggar, eftersom du kan hitta en långvarig insekt eller till och med bi där – du kan vända den upp och ner och ge det en mild skaka. Ta sedan bort eventuella pistlar eller stammar med fingrarna för att ta bort dem.

När du har tvättat och torkat squashblomningarna, är de redo att gå! De kan ätas råa i sallader, sauteed eller en av de mest populära förberedelserna är att spackla och steka dem, eftersom de delikata kronbladen blir utsökt spröda. Var inte skrämd och gärna experimentera – dessa glada blommor är sommar på en tallrik!

Tre Ostfyllda Squash Blossoms

(Bildkredit: Nora Singley)

Squash Blossom Recept

  • Fem sätt att äta squashblossoms
  • Recept: Tre Ostfyllda Squash Blossoms
  • Recept: Stekt Squash Blossoms