Vad är Wondra mjöl?

Bland raderna av all-purpose, bakverk, tårta, helvete och alternativa mjöl (som mandel och kokos) står ljusblå kapslar som ser ut som om de kanske har varit där i årtionden. Det är bra ol ‘Wondra mjöl. Jag har gått förbi den i åratal, fascinerad av den vintageformade etiketten men aldrig tillräckligt för att sluta och verkligen ta reda på vad det egentligen är och vad som gör det att skilja sig från resten. Visas det kan göra en hel massa fantastiska saker, vilket gör det till en värdig tillägg till ditt skafferi.

Vad är Wondra Flour?

Wondra mjöl är märkets namn för ett slags direkt mjöl. Eftersom varumärket är så utbrett brukar namnet Wondra hänvisa till omedelbart mjöl när det kallas för recept.

Instant mjöl är lågprotein, finmalt vetemjöl som har förkokts och torkats. Medan andra mjöl kan gripa upp och klumpa när de upphettas eller omröras i vätska och måste kokas för att bli av med den råa smaken, löser Wondra omedelbart i vätskor och kommer inte att bilda klumpar.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Så här använder du Wondra Flour

Den vanligaste användningen av Wondra mjöl är förtjockning av såser och gravier, eftersom det inte kommer att bilda klumpar. Det är dock bara början. Eftersom det är ett lågproteinmjöl kan det användas som konditorivaror för att göra en superflakig pajskorsa. Det kan också användas för att bröd kött, fisk eller grönsaker, eftersom det ger dem en extra ljus och krispig skorpa när de är stekta eller bakade.

Jacques Pépins Vitlök Kycklingbröst

(Bildkredit: Lauren Volo)

När du gör crepes kan Wondra mjöl ersätta all-purpose och smeten behöver bara vila i 10 minuter i stället för de 30 minuter eller mer som vanligtvis bad om eftersom det omedelbart kommer att lösas upp. Slutligen, om du smörjer och mjölkar kakor, använder Wondra jämnt täcker pannan och förhindrar att klumpar bildas. Vi är enorma fans av denna långa köksklammer och räknar den som en sådan bonus i pantry.

Hur tycker du om att använda Wondra mjöl?