Vad är skillnaden mellan varm kakao och varm choklad?

Hot Cocoa & Kilbeggan Whisky

(Bildkrediter: Maureen Petrosky)

Oavsett om det är toppat med några plumpa marshmallows eller en heaping scoop av nyblåst grädde, en krus av piping varm choklad är en av vinterens största nöjen. Men vänta – är vad du har i dina händer varm choklad eller faktiskt varm kakao?

Villkoren används utbytbart så ofta att det förmodligen verkar som om de är identiska drycker. Medan båda innebär en omedelbar åtgärd för kalla vinterdagar, är de ena i samma?

Kom och ta reda på, varm kakao och varm choklad är verkligen annorlunda! Här är fakta.

Vad är het kakao?

Varm kakao tillverkas vanligtvis av kakaopulver, socker och mjölk. På grund av det tenderar varm kakao att vara söt och lätt i kroppen. Det innehåller ofta också smakämnen som vanilj eller till och med kryddor som kanel. Så de paket av schweiziska fröken du växte upp är mest definitivt het kakao, och inte varm choklad.

Läs mer: Hur man gör din egen het kakaoblandning

Vad är het choklad?

I den andra änden av spektrumet är varm choklad, vilket är just det: smält choklad. Kvalitetsmjölk eller mörk (eller till och med vit!) Choklad är hackad fin eller rakad så att den smälter snabbt i kombination med varmt vatten, mjölk eller till och med kräm. Det kan också innehålla smakämnen som vanilj, men brukar inte ha tillsatt socker, eftersom det redan finns socker i choklad.

Resultatet är en rik, tjock dryck som tenderar att vara mindre söt än varm kakao, men ännu mer dekadent. Ibland kan behandla praktiskt taget puddingliknande!

Läs mer: Denna ingrediens kommer att ge dig den bästa het choklad någonsin!