Vad är skillnaden mellan lamm och fårkött?

Så att steka ett lammben

(Bildkredit: Leela Cyd)

Medan fårkött är ett populärt kött i Mellanöstern och Europa är det inte särskilt vanligt i Nordamerika. Så när du snubblar över det på restaurangmenyer och hos din lokala slaktare, vet du faktiskt vad det är? Du kanske har hört att det är får, men det är lamm. Så vad gör de två olika?

lamm

Lamm är får som är mindre än ett år gammalt. Det slaktas typiskt när det är mellan fyra och 12 månader gamla. Köttets färg varierar från blekrosa till ljusrött och är generellt mager. Dess milda smak gör det också mångsidigt. Jordlamm kan vara ett bra ersättare för nötkött, lammkoteletterna gör en lätt nattnatt middag och ett lammben är en välkommen förändring från den vanliga fläskkroppen.

Få ett recept: 10 enkla och läckra lamskivor

Fårkött

Fågel är får som är äldre än en; det skördas vanligen vid ungefär tre år. Köttet har en djupröd färg och är mycket fetare än lamm. Benet och axeln är oftast förberedda, men köttet är tufft, så det är ofta stuvat för att hjälpa till att tendera det. Dess smak är stark och spelig. På grund av sin intensiva smak är den inte särskilt populär i USA. Medan det inte är för alla, om du gillar kött som är starkare i smak, som anka eller vilt, bör du definitivt prova.

Var faller du i linje? Lamm eller lagkött?