Vad är skillnaden mellan djävulens mat och röda sammetkaka?

Ina Garten’s Devil’s Food Cake

(Bildkredit: Quentin Bacon)

Visste du att för en tid i sin historia delade både djävulens matkaka och röd sammetskaka en liknande röd nyans? De var båda bakade med en kombination av naturligt kakaopulver och “rött” aka brunt socker. Dessa kakinkakor med kusin delar en överraskande liknande historia med en charmig skillnad.

Vad är skillnaden mellan djävulens mat och röda sammetkaka?

Djävulens matkaka och röd sammetskaka delar samma bakgrund: Båda föddes ur viktoriansk kakor gjorda med kakaopulver och ibland sötade eller fuktade med röda betor. Faktum är att rykten rinner över att djävulens mat en gång var rödfärgad, från kombinationen av kakaopulver och natron, som röd sammetskaka var. Moderna versioner av båda kakorna delar samma mjöl och liknande syrmedel och sötningsmedel, men varje kallar för ett distinkt kakopulver och olika vätskor.

  • Kakan: Djävulens matkaka typiska använder holländsk processkakao för en rikare chokladsmak, medan röd sammet är nästan alltid gjord med naturlig kakao för att förbättra sin färg.
  • Vätskan: Djävulens matkaka är gjord med varmt kaffe, kokande vatten eller ibland gräddfil. Röd sammet har en distinkt tang från användningen av kärnmjölk och vinäger.
  • Färgen: Slutligen, och självklart, Devil’s matkaka är inte färgad med röd matfärgning, så den har en djup mörk chokladfärg.

Mer kakao intel: Vad är skillnaden mellan naturligt och holländskt kakaopulver?

Djävulens matkaka är helt enkelt en rikare, kakaoversion av chokladkaka. De flesta chokladkakor är smaksatta med smält choklad och kakaopulver, medan djävulens mat bara använder den senare. Djävulens mat har också en hårdare och mer ömt smula, tack vare en högre mängd fukt från kaffet eller vattnet.

Prova vår favorit djävulens matkaka:

Ina Garten’s Devil’s Food Cake