Vad är skillnaden mellan äppelcider och äppeljuice?

(Bildkredit: Christine Gallary)

Vet du vad skillnaden mellan äppeljuice och äppelcider är? Om man tittar på bilden ovan ser de faktiskt ganska lik, även om man märkt cider och en juice. Förvirrad? Vi är också, och här är varför.

(Bildkredit: Christine Gallary)

Skillnaden mellan äppelcider och äppeljuice

Märkningen av äppelcider och äppeljuice är en knepig och i de flesta fall finns det ingen rättslig standard. Här är tre tillvägagångssätt för märkningen:

1. Process: Det finns några stater som do stav en distinkt skillnad mellan äppelcider och juice. Till exempel specificerar Massachusetts Department of Agricultural Resources att “Fresh cider är rå äppeljuice som inte har genomgått en filtreringsprocess för att avlägsna grova partiklar av massa eller sediment …. Äppelsaft är juice som har filtrerats för att avlägsna fasta ämnen och pastöriserad så att det blir fräscht längre. ”

Cider från dessa stater är förmodligen vad de flesta av oss bildar: en ogenomskinlig, mycket lättfördärvlig äppeldryck som finns tillgänglig på gården står och marknader på hösten. Det är juice, men ofiltrerat och ibland unpasteurized. I unpasteuriserad äppelcider kan naturligt förekommande jäst orsaka jäsning, vilket gör drycken lite svampig och alkoholisk över tiden.

Äppelsaft i dessa stater är å andra sidan mycket tydligare och pastöriserad.

2. När äpplen plockas. På andra ställen hänvisar äppelcider bara till juice framställd av äpplen plockade tidigt på säsongen.

3. Konsumentpreferens. Slutligen finns det företag som Martinelli som använder villkoren endast som marknadsföring. På deras hemsida erkänner de att deras klara, hållbara stabila “äppeljuice och cider är samma, den enda skillnaden är etiketten …. vissa konsumenter föredrar bara det traditionella namnet på äppeljuice.”

  Matlagning med te: Smoky Lapsang Souchong

Denna härliga efterrätt är perfekt för en upptagen vardag. Titta på videon ->

Vad Apple Cider är inte

Medan märkningen av äppelcider och äppeljuice kan vara förvirrande, så är det vad de inte är. Utanför Förenta staterna hänvisar cider vanligen till en fermenterad alkoholhaltig dryck. Det är vad amerikanerna kallar hård cider.

Du bör också vara försiktig med saker märkta kryddad äppelcider. Det innebär att kryddor, som vanligen muller dem som kanel och muskot, har lagts till för att smaka på saften.

(Bildkredit: Christine Gallary)

Vad ska man köpa?

Beslutet om att köpa äppelcider eller äppeljuice beror verkligen på vad du letar efter. För att dricka gillar du den sötare, renare smaken av klarfiltrerad äppeljuice, eller föredrar du den mer robusta, jordnära smaken av cider? Min favorit är färsk, unpasteuriserad äppelcider direkt från en äpplegård.

Om ett recept kräver applecider men allt du ser i affären är saker märkta äppeljuice, förtvivla inte. Kontrollera först om något är märkt ofiltrerad äppeljuice, vilket i princip är samma sak. Fortfarande ingen tur? Bara gå i sikte – leta efter en ogenomskinlig juice, vilket betyder att det inte har filtrerats, och du är bra att gå.

Vad är skillnaden i ditt sinne? Föredrar du en eller annan?

Mer Apple Cider Inspiration
• Apple Cider Campout i Sonoma
• Gör Apple Cider i din franska press
• Receptberedning: Apple Cider Recept

Uppdaterad från ett inlägg som ursprungligen publicerades i oktober 2012.