Vad är Pimiento Peppers?

(Bildkredit: Christine Gallary)

Du har nog hört talas om pimentoost, den beroendeframkallande och unika södra ostspridningen, men vad är de mystiska pimiento paprika som går in i den? Är de någonsin vana vid allt annat?

(Bildkrediter: http://www.shutterstock.com/gallery-642571p1.html/Shutterstock)

Färska Pimiento Peppers

Pimiento paprika, också vanligt stavad pimento, är röda, hjärtformade paprikor som är ca 2 till 3 tum breda och 3 till 4 tum långa. De är knappt kryddiga, väldigt milda och söta i smak, och registrerar faktiskt den lägsta på Scoville-skalan (vilka mäter värme). Friska pimientos skördas på sen sommaren till början av hösten, men det mesta av skörden är konserverad eller flaska.

Andra användningsområden för Pimiento Peppers

Även om det är nog svårt att få händerna på färska pimiento paprika, kan du hitta på burkar eller flaskor i nästan alla livsmedelsbutiker, och de används också som fyllning i gröna oliver. Pimientos kan lägga till en söt peppar smak på dina rätter som liknar rostade röda paprika.

Även om du tror att du aldrig har haft pimientos innan, har du förmodligen – torkade pimientos slipas i den vanliga kryddpapprika!

Klassisk Pimentoost

(Bildkrediter: Tro Durand)

Den mest populära användningen av pimientos finns i pimentoost. Ibland kallas “kaviar i söder”, denna dip eller spridning kombinerar cheddarost, majonnäs och pimientos tillsammans på sin mest grundläggande nivå, men variationer kan innehålla gräddost och varma såser. Denna läckra ost sprids på selleri eller kakor eller används till och med i smörgåsar.

  • Få ett recept: Klassisk Pimentoost