Vad är Nougat Hur som helst?

Jag åtnjutit en måltid på en lokal restaurang i veckan – försökte hantera en mer bit av min entree innan jag erkände att jag var full och ringde den slutade – när kom kom servitrisen på att desserten speciellt för dagen var en nutella tårta med hemlagad nougat glass. Min vanliga mage urklockade och min dessertmagasin klockade in. “Vi gör det här!” Men vad är det där i Nougat??

Jag har aldrig varit exakt säker på Nougat, men jag vet att jag älskar det. Något med den fluffiga, piskade delikatessen gör absolut sin väg i min mage utan några rester. Men före den natten hade jag bara sett nougat i godisstänger som Snickers, 3 Musketeers och Zero, så jag hade alltid en känsla av att nougat var falsk eller bearbetad. Men när jag hörde orden “hemlagad” och “nougat” tillsammans visste jag att det inte var falskt, och bäst av allt visste jag att det var meningen att jag kunde göra min egen.

Nougat – som först och främst är uttalat nytt-skaffa sig inte ny-gat – Traditionellt är en luftblandad blandning av socker, äggvitor och nötter och / eller frukt. Den hemlagade sorten ser väldigt annorlunda ut än den typ du hittar mitt i godisbaren. Visas den “nougat” som de flesta av oss känner till är inte riktigt nougat alls – det är en bearbetad röra av hydrolyserade proteiner och majssirap. De verkliga sakerna ser ut som ett kors mellan fudge och fruktkaka. Och faktiskt är “nougat” även härledd från franska ordet “Nogat” “nux gatum” som betyder “mutterkaka”.

Scratch-made nougat kommer i några olika färger (vit och brun) och former (hård och mjuk). Den på min tallrik gjordes i en glass, och det var som smält gudomlighet. Min dessert mage kom igen och tog en för laget.

Är du nyfiken på att prova det själv? Äventyr med matlagning har ett snyggt nougatrecept som du kan följa för att göra dig själv.

Få receptet Nougat med pistaschmandlar och torkade Cranberries | Äventyr med matlagning

Har du någonsin gjort hemlagad nougat?

Relaterad: Ett recept från Provence: Nougat de Montélimar

(Bilder: 1. Eva Kosmos från äventyr med matlagning 2. Chris Perez)