Vad är Jamaican Sorrel?

Den här tiden på året, ner på den karibiska ön Jamaica, drar lokalbefolkningen ut sina krukor och stansskålar för att göra den traditionella semesterdrinken kallad sorrelstans. Vad är sorrel, frågar du? Förväxla det inte med den lummiga vårgröna, som jag gjorde när jag först hörde av stansen som gjordes med den. De kan dela samma namn, men de är ganska annorlunda.

(Bildkredit: Leela Cyd)

Vad är Jamaican Sorrel?

Jamaicansk sorrel är faktiskt vad många av oss känner till som hibiskusblomningar, som kan hittas torkade online och hos latinamerikanska eller naturliga livsmedelsaffärer, där de ibland också kallas flor de jamaica. Blommorna är traditionellt brant i varmt eller kallt vatten för att göra en uppfriskande växtbaserad, och därför koffeinfri, te. Teet har en vacker rubinfärg och tårta, smakfull smak som är lite som tranbär eller granatäpple.

Kom på semestern, detta te rörs med doftande kryddor som ingefära och kryddnejlika, tillsammans med en liten enkel sirap och jamaicansk rum för en festlig semesterstans som både ser och smakar säsongen.


Få receptet: Jamaican Sorrel Punch