Vad är det bästa köttet för Carnitas?

(Bildkredit: Emma Christensen)

En av mina favorit kött att beställa på en mexikansk restaurang är carnitas, hands-down. Köttet är sällan torrt – i stället är det saftigt, smakfullt, ömt och, om jag har tur, tog någon tid att skära upp det lite också.

Om du gör carnitas hemma, kan du använda någon salladskurva, eller är det en som fungerar bäst?

Carnitas tillverkas genom att bräda fläsk, vanligen i svamp, men det görs också i buljong eller lager för ett lättare slutresultat. Och för braising behöver du rätt köttstycke, en med fettstrimlar för att hålla fukta och en som kan klara sig och dra nytta av en lägre temperatur och lång tillagningstid.

Vinnaren här? Fläsk axel eller fläskskott.

→ Gör receptet: Slow Cooker Pork Carnitas

Vad är Pork Shoulder?

Fläskkropp eller fläskskinka är samma sak: en köttskurva från samma primala sektionen av grisen: axeln, som är genomsnittlig ca 15 till 20 pund.

Här är andra namn som du ser kasta runt som hänvisar till skärningar från samma allmänna område, men de har alla samma egenskaper och strukturer som gör dem bra val för carnitas:

  • Från toppen av axeln: Boston rumpa, fläskskinka, färsk fläskskinka, Boston-axel, Boston-stekbröd eller axelbröd
  • Från axelns framsida: picknick eller picknick axel

Så varför kallas det ibland Pork Butt?

Om det inte kommer från brunnen, stånga, av grisen, varför kallar den fläskskinkan? Det här namnet är en kvarleva från koloniala dagar, när slaktare i Boston-området skulle packa fläskskulden i fat som de kallade stumpar.

Har Bone-In eller Boneless Matter?

Några recept är specifika för att använda benfri eller benfri fläskkulder, med vissa som hävdar att benet finns, gör sakerna mer smakrika. Enligt min egen erfarenhet har jag verkligen inte funnit det för att vara fallet så jag köper bara vad som är tillgängligt. I själva verket, enligt en slaktare som jag pratade med för en tid sedan, föredrar konsumenterna faktiskt att köpa köttlösa fläskskulder, vilket gör de benen lite svåra att hitta.

  Recept: Balsamisk glasyr

(Bildkredit: Emma Christensen)

Varför är Pork Shoulder den som ska användas för Carnitas?

Carnitas är lagad låg och långsam, och om det är gjort rätt, kommer det ut supermjuk. Den långa tillagningstiden innebär att smeten smälter och smälter in i köttet, men håller den fuktig och det finns gott om tid för kryddor och smakämnen att genomtränga köttet.

När det är klart, porkar axeln också som en dröm, som du bara inte kan göra med en mager skära som fläsklinne, och det drar ivrigt upp mer av den välsmakande matlagningsvätskan eller såserna för att hålla sig fuktig. Plus, det är en av de billigaste styckena av fläsk där ute och vem gillar det inte?

Andra Pork Shoulder Recept

  • Hur man lagar (och strimlar) en fläskskulder för dragit fläsk
  • Öl-Braised Pulled Pork Shoulder
  • Slow Cooker Coconut & Green Curry Pork
  • Slow-Cooked Hoisin och Ginger Pork Wraps with Peanut Slaw