Uruguays Amazing National Dish: Chivito Sandwich

Vad säger det om Uruguayas nationella gom att deras nationella maträtt är en smörgås av sådan oöverträffad läckerhet – en smörgås med ren, fantastisk briljans?

Låt oss lista de grundläggande delarna av en chivito:

• Biff
• mozzarella
• Majonnäs
• Bacon
• oliver
• Ett stekt ägg (bara för att du vet, lägg upp det …)

Det är som ett helt skafferi av våra mycket favorit saker att äta! “Chivito” betyder “liten get” på spanska och enligt berättelsen skapades skålen på 60-talet när en argentinska frågade en restaurangägare för en skål av rostad get som den som hon vant sig hemma. Kocken hade ingen get, men han klämde ihop en smörgås och toppade den med lite av nästan allt i köket. Det var en hit, och den Uruguayanska smörgåsande allmänheten tittade aldrig tillbaka.

Chivito bilden ovan sattes samman av Amy och Jonny på We Are Never Full, efter ett påtagligt besök i Montevideo. Som de säger:

Fram till det ögonblicket hade vi blivit ledda att tro att USA var hemmet för världens mest ambitiösa och artärbrasande smörgåsar – det är verkligen hemma för de flesta av dem – men vi vet nu att Uruguayanerna, i deras charmigt underdrivna och uppenbarligen ego-mindre sätt, har skapat något som kan utmana för den titeln.

Verkligen. Vi kan bara lova den uruguayanska kulturen på dess utmärkta smak för denna smörgås; vi kan knappt vänta med att prova det!

Få receptet: El Chivito hos vi är aldrig fulla

Har du någonsin försökt en chivito?

Relaterad: Skatt Nattvarden: Spanglish Sandwich med Avokado

(Bilder: Amy och Jonny av vi är aldrig fulla. Används med tillstånd.)