Trader Joe’s Pantry: Maple Agave Syrup Blandning

På vår sista resa till Trader Joe’s nådde vi en flaska lönnsirap när vi märkte en ny lön-agave sirapblandning. Vi var lite skeptiska, men nästan hälften av kostnaden för de rena sakerna trodde vi att vi skulle prova.

Maple sirap säsong är nu på gång, men priserna har stigit så hög som $ 60 en gallon på vissa områden tack vare den totala bristningen på grund av en dålig sirapsäsong i Kanada förra året. På vår Trader Joe’s i Chicago är en liten flaska rena lönnsirap av klass B fortfarande ca $ 6, men maple-agave-blandningen var bara $ 3.

Produkten är en blandning av indunstad sockerrörsjuice, lönnsirap och agave sirap, i den ordningen. Färgen liknar en ljusgult A, men packar fortfarande en stark lönnsmak. Det är inte lika rik som ren lönnsirap, men vi försökte den på fransk toast och använde inte mer än vanligt och var nöjda med smaken.

För lönnsirap-purister kan det inte göra tricket, men blandningen är fortfarande huvud och axlar ovanför någon imitationsirap och, för vår dollar, ett bra fynd.

Det är fjäderfäveckan, så varför inte prova med lite kyckling och våfflor?

Mer

  • Traverse City Record-Eagle: Sticky Business: Det är dags för sirap
  • Chicago Tribune: Chicago Maple Syrup En Precious Commodity

Relaterad: Maple Syrup Grade: Ibland står B för Better

(Bild: Joanna Miller)