Topp fem saker att göra med potatis

Även om de har ett rykte för att vara blid och ointressant, är potatis (av alla slag) verkligen en av våra favoritgrönsaker på heltid. De är mångsidiga, näringsrika och rikliga på jordbrukarnas marknader just nu…

Här är några av våra favorit saker att göra med potatis:

1. Skaka dem! Rostning koncentrerar smak av potatis och förändrar deras konsistens. Vi äter ofta rostade potatis rakt ur pannan i stället för middag, som en aptitretare att doppa i ketchup eller sås eller som en grundläggande sidoprätt. Vi gillar också att vända rester till en sallad med ris och andra grönsaker. Vårt brev på ugnsrödda potatis har mer på denna teknik.

2. Gör gnocci! Att göra en stor mängd potatisgnocci kan vara ett roligt helgprojekt. De tjuva små dumplingsna är utsökta i en lätt tomat eller gräddesås och okokta gnocci fryser mycket bra. Prova detta recept på potatisgnocci från helt enkelt recept.

3. Ånga dem! Kubad eller tunt skivad, vi gillar att lätt sauté potatis i olivolja innan du täcker pannan och låt dem ånga i några minuter. Om dina potatis är särskilt torra, lägg till ett stänk av buljong eller vatten innan du täcker. En gång anbud kan dessa ångade potatis sättas till gratiner, frittatas eller, ja, förvandlas till potatismos!

4. Gör mikrovågor med potatisflis! Självklart kan du steka dem, men mikrovågor till krispighet är vår nya favoritteknik och det är så mycket hälsosammare. Kolla in vårt inlägg på Microwaved Potato Chips för hela scoop.

5. Använd dem i en bas för soppa eller sås! Potatis gör en stor bas för många läckra höstsupper som Fish Chowder och Ajiaco, men de är också en viktig ingrediens för många karriärer. Du kan städa blandningen för en jämn konsistens eller lämna potatisen som de är för en chunky gryta.

Och glöm inte, potatisar lagras otroligt bra. Du kan beställa nu och njuta av potatis hela vintern!

Det här är egentligen bara toppen av isberget när det gäller potatisar – vilket är ditt favorit sätt att göra potatis?

Relaterad:
Sexton typer av potatis
Matvetenskap: Varför potatis blir grön

(Bild: Flickr medlem cafemama licensierad under Creative Commons)