Tillbaka till grunderna! Göra en stor konditorivaror

Konditorivaror, eller crème pâtissière, är som den bästa, rikaste, creamiest pudding du kan tänka dig. Du kan säkert äta den med en sked (varit där, gjort det!), Men det är verkligen tänkt att vara en fyllning för bakverk, kakor och tårtor. Här är steg-för-steg-instruktioner för att göra det hemma!

Här är det grundläggande receptet på vaniljglass:

1 1/2 koppar helmjölk eller halv och en halv
4 stora äggulor
1/3 – 1/2 kopp socker, beroende på hur söt du vill ha den
1/4 – 1/3 kopp mjöl, beroende på hur tjock du vill ha den
nypa salt
1 tsk vanilj extrakt

När det gäller utrustning behöver du:

En medelstora kastrull
En visp
En blandningssked
Mesh sil
2 blandningsskålar

Här är vad du gör:

Värm mjölken i kastrullen över medelhög värme tills det är varmt. Ställ den åt sidan tills det är tillräckligt coolt för att röra, men ändå varmt. Förvärmning av mjölken bidrar till att sänka på tillagningstiden, men du vill inte att mjölken är så varm att den kommer att laga ägget.

Blanda i äggulor och socker i en av blandningsbunkarna tills de är mjuka och tjocka. Vispa i mjöl och salt.

Häll långsamt i den varma mjölken medan du ätit ägg-sockerblandningen ständigt. Överför blandningen tillbaka till kastrullen.

Koka blandningen över medelhögt värme, omrör hela tiden med din sked så att botten inte scorch. Det kommer snart att börja tjockna till konsistensen av pudding. När stora ångande bubblor börjar popa genom vätskan är bakverkskräm nästan färdig. (På den här tiden lagar du mjölet så att din grädde inte hamnar på smakande.)

Fortsätt omröring i 1-2 minuter längre. Ställ silen över en ren skål och spänna bakverkflödet för att få ut några klumpar. Tryck en bit plastfolie mot ytan på konditorivarmen och kyl det tills du är redo att använda den.

Pastrycreme kommer att hålla i 5-7 dagar kylt. Det här receptet gör ungefär två koppar grädde och räcker för att fylla en tårta, ett lagerkaka eller ett parti choux puffar.

Spelar med receptet:

Detta recept gör en grundläggande vaniljglass, men det är också en bra bas för alla andra smaker som du kanske vill lägga till. Du kan införa ett antal ingredienser i mjölken medan det värms i första steget. Prova kanelpinnar, torkad lavendel eller kaffebönor. Du kan också använda något annat extrakt förutom (eller förutom) vanilj för att lägga till smakämnen.

För att göra en choklad konditorivaror smälta en handfull choklad (ca 2 uns) i konditorivaror i sista minuten med matlagning.

Vilka saker har du gjort med konditorivaror?

Relaterad: Hjälp! Tips för en bra Boston Cream Pie

(Bild: Flickr medlem greencolander licensierad under Creative Commons)