The Perfect Summer Dessert Recept: Melon med Lime-Chile Sirap

Den här efterrätten är tillägnad dig som har sett trefaldiga siffror på termometern i veckan och kan inte föreställa sig att elda ugnen under några omständigheter. Här ger skivor melon en cool, silkeslen konsistens medan sirapen slår upp den söta och lägger till en spännande bit värme. Kalkbalansen balanserar smakerna och uppdaterar gommen. Men bäst av allt, denna efterrätt är snabb och enkel och lämnar ugnen resolut avstängd.

Melon med Lime-Chile Sirap

serverar 6 till 8

2 limes, juiced och zested
1 jalapeño peppar
4 matskedar socker
4 matskedar vatten
1 mogen melon, cirka tre pund

För sirapen
Sista kalkarna (jag använder en rasp) och skära dem i hälften och kläm alla saften ut. Du borde ha ungefär 4 matskedar. Klipp pepparna i halva längden och grovhacka hälften, lämna i fröna och revben. Med den andra halvan skrapa ut fröna och revben och lägg dem till den grovhackade paprikaen och hugga kvar det återstående köttet till en jämn, fin tärning. Försök att vara så snygg som möjligt, eftersom denna tärning kommer att användas för garnering senare.

Kombinera saft, socker, vatten och den grova hackade jalapeno plus extra frön och revben i en liten såspanna och värm försiktigt över låg värme, rör om tills sockret har löst sig, ungefär ett eller två minuter. Ta bort från värme och kyla helt. Torka sirapen och kasta fasta ämnen. Om det är dags, kyl sirapen för att kyla det ännu längre.

Strax före servering
Skiv melonen i tjocka kilar. Jag fick åtta medelstora skivor från min 3 pund melon. Skrapa försiktigt ut fröna och placera kilar på enskilda tallrikar. Drizzle med den svala sirap och garnera med finhackad jalapeno och limezest. Servera på en tallrik med en sked. Valfri garnering: finhackad mynta eller basilika.

Anmärkningar: Jag använde en Gala melon (sublime!) Den här gången, men en honungsdocka eller cantaloupe (eller båda) borde vara bra. Jag använde också en röd jalapeño för färg men du kan använda någon het peppar du vill ha.

Relaterad: Hur man väljer en mogen melon

(Bild: Dana Velden)