Tangy, Creamy & Low Fat: Quark Cheese

Nej, vi pratar inte om subatomiska partiklar här. Vi pratar ost! Färsk ost! Den ursprungliga krämosten, faktiskt. Har någonsin haft kvark?

Quark är faktiskt lite tunnare och krämigare än gräddeost, som landar någonstans mellan gräddeost och gräddfil i konsistens. Quark är fortfarande perfekt spridbar på bagels och crackers, men får också några viktiga punkter för mångsidighet. Det kan ersättas med gräddost, gräddfil, eller yoghurt i något recept, och dess mjölk, smakfull smak gör ett utmärkt tillskott till rätter som quiche, dips, såser och grytor.

Och ja, quark är naturligt lågt i fett, vilket gör det väldigt användbart när vi vill spara några kalorier utan att offra smak. Vissa kvarktillverkare kommer att blanda i grädde för att ge osten extra rikedom, så kolla etiketterna om en fetma produkt är det du söker efter.

Det här är en färskost som traditionellt framställs genom att tillsätta syra till mjölk, men många kommersiella mejerier använder nu löpa. Ugnen omrörs när de bildar, vilket ger kvark sin krämiga struktur. Därefter är kvarken partiellt dränerad av vassle för att göra den tjockare. Om den är helt dränerad av vassle, tar kvark en mer kompakt och smula textur närmare queso fresco eller feta.

Du kommer inte troligen att hitta kvark i mataffären, men kolla med artisanostproducenter på din böndermarknad. Denna kvark kommer att vara uber-frisk och kommer att hålla i ditt kylskåp i ungefär en vecka.

Hur lagar du med kvark?

Relaterad: Gör ost hemma: Färsk kärnmjölksost

(Bild: CGissemann / Shutterstock)