SweeTango Apple: Kan det här vara nästa Honeycrisp?

När jag turnerade ett kommersiellt äppelodling för några år sedan blev jag slagen av grovarens vördnad för Honeycrisp-äpplet och dess överväldigande popularitet. Alla verkar leta efter nästa stora äpple – och jag är alltid beredd att prova nya sorter som viger på platsen. Skarp och söt med en underbart balanserad tartness, SweeTango apple är en tävlande att titta på.

Ett kors mellan Honeycrisp och Zestar! sorter, SweeTango har ljust vitkött och eldmotorisk röd hud med guldspetter. Jag älskar äpplen som balanserar deras sötma med en god mängd syra – Pink Lady är en av mina favoritvarianter – och SweeTangos är ganska mycket den perfekta blandningen av blommig sötma och uppfriskande tartness. Men den skarpa, tillfredsställande knastrande Att bita i en av dessa äpplen kan vara den bästa delen. Liksom Honeycrisp har SweeTango en skarp juiciness som känns som en ursäkt från universum för varje mjölkt, mjukt, torrt Red Delicious-äpple som du någonsin haft missnöje med att äta.

Bredd vid University of Minnesota har SweeTango bara funnits sedan 2009 och eftersom säsongen är ganska kort har du kanske aldrig sett en tidigare. Men fördelningen utvidgades förra året, så håll ögonen påskalade i produktionen av din lokala mataffär. Detta äpple är definitivt ett försök.

Har du någonsin försökt SweeTango äpplen? Vilka är dina favorit äpplesorter?

(Bild: Anjali Prasertong)