Sommarrecept: Stekt Okra

Okra är vanligtvis något du antingen älskar eller hatar. Det finns inte mycket mellanliggande territorium. Jag har vuxit upp att äta den, så jag älskar det naturligt. Det var inte någonting som min mamma eller min mormor kokade upp för oss, men det var alltid beställt när vi gick ut för att äta. Oavsett om det var ett dykigt kött-och-tre eller på Morrisons cafeteria för söndagsmällan, var en liten rätter av den djupfrysta grönsaken alltid på bordet.

Okra kan hittas i många sydliga recept, ofta sauterade och parade med tomater, eller som förtjockningsmedel i gumbo. En av mina nya sommarparty-tricks är att skryta den och kasta den på grillen (släng med olivolja, salt och röda paprikaflingor. Grilla runt 425 ° tills det är mjukt och lättförkolat). Stekt blir alltid det bästa, men även om det tar lite ansträngning och lite mer rengöring. Men de bästa sakerna i livet brukar göra…

Traditionellt stekt okra är skivad tunn och panerad i en majsmjölk. Jag har dock lagt en liten snurr på det genom att hålla bockarna hela och göra mer av en “tempura-stil” smet. Min mix använder både mjöl och majsstärkelse, vilket ger skarpa grönsaker medan de fortfarande håller dem lätta och luftiga. jag ha att servera min stekt okra med en generös douse av hemlagad varm pepparvinäger (som jag håller konstant i mitt kylskåp), men butiksköp eller cider vinäger kommer att göra i en nypa. Och om du vill bli riktigt galen, kan du också slänga några tunt skivade citroner i friterare. Du vet bara för att.

Så hämta lite okra på din lokala bondmarknad och prova min version. Låt mig veta vad du tycker. Kanske kan du även konvertera några hatare…

Stekt Okra

Serverar 6 till 8

 • 1 pund

  okra, företrädesvis små pods

 • Kärnmjölk, tillräckligt för att täcka okra

 • 3/4 kopp

  mjöl

 • 3/4 kopp

  majsstärkelse

 • Kosher salt och peppar

 • Cayennepeppar, att smaka

 • Varm peppar vinäger eller cider vinäger, för att servera

Häll några tums jordnötsolja i en kraftig potten, helst gjutjärn. Värm oljan till 350 °, med hjälp av en friter / godis termometer för att säkerställa att temperaturen blir konsekvent.

Under tiden, suga okra i tillräckligt med kärnmjölk för att helt täcka. I en annan skål röra ihop mjöl, majsstärkelse, 1 1/2 tsk kosher salt, några grindar nybakad svartpeppar och en nypa cayenne. Skaka okra i torrblandningen tills den är väl belagd.

Arbeta i små satser, laga okraen i den heta oljan tills den är krispig och ljusguldbrun, ca 30 sekunder till en minut. Justera värmen vid behov för att hålla oljan vid 350 °. Ta bort stekt okra från oljan med en spindel eller slitssked och låt den dränera på bruna papperspåsar. Medan du fortfarande är het, krydda okraen med ytterligare koshersalt och en generös stänk av varm pepparvinäger. Servera omedelbart.

Relaterad: Hata inte Okra

(Bilder: Nealey Dozier)