Snygg eller Tacky? Fruktdynan

Denna hängande fruktkorg har gjort rundorna på interwebs, och vi känner oss konstigt fascinerad av designen. Det går definitivt linjen mellan modern stil och möjlig klibbighet. Vad tror du?

Det ger upphov till många barndomskonflikter – Skott och stegar, någon? Gumball maskiner? Dessa marmorskenor sätter alla de coola barnen på 80-talet? För det mesta får vi oss att tycka “Roligt! Lekfullt! Underhållande!”

Oavsett om det är klibbigt eller snyggt, har det förmodligen mycket att göra på resten av stilen i ditt kök och hur biten visas. Vi kunde verkligen föreställa oss det i ett ljust kök med mycket rostfritt stål, neutrala färger och snygga designelement. Behandla det som en konstbit och det blir en konstbit; behandla det som en fruktkorg och det blir en fruktkorg.

Innan du blir för upphetsad (eller avvisande), borde du veta att detta fortfarande är en design begrepp. Med andra ord finns fruktsliden ännu inte i den verkliga världen. Förhoppningsvis kan svenska designers Michael Andersson och Maria Axelqvist få tillräckligt med personer ombord med tanken att förändra det snart.

Vad är ditt tag?

Relaterad: Stativet: Sätt din frukt på skärmen

(Bild: Designboom)

  7 Viktiga tips för att göra (och lagra) bättre vispad grädde