Snackrecept: Deluxe Tropical Trail Mix

Jag längtar efter att vara en av de som packar en hälsosam, välbalanserad måltid när de reser. Jag har vänner som packar luncher för sina flygresor – tänk på vilka livsmedel som kommer att komplettera andra och hur det kommer att påverka hur de känner sig halvvägs. Jag gör inte det här. Vanligtvis kan jag knappt klara av att äta en anständig frukost innan jag kommer ut genom dörren. Men vad jag kan gör kasta ihop en spårblandning för de flygningarna – en som har testats under snabba campingresor, dagsturer eller längre bilrutter. Och jag är alltid tacksam att jag tog några minuter att göra det.

Många av er kanske har försökt en (eller flera) av spårblandningarna som de säljer hos Trader Joe. De flesta är deluxe versioner av den mer snabba mixen jag minns som barn, vilket var mer av en GORP (Good Old Raisins and Peanuts) än vad som helst. På Trader Joe hittar du blandningar med toffee mandlar och kakao nib. Du får se pistaschmandlar, torkade körsbär och vita chokladflisar. Du kommer även att se jordnötsskört. Det räcker att få mina hjul att snurra och försöka bestämma vad som skulle vara i min idealiska resa mix.

Efter några olika experiment har jag lyckligtvis avgjort på denna tropiska spårblandning – perfekt balanserad med ett fint förhållande mellan nötter, frön, mjukfrukt, lite söt kokosnöt och bitar av choklad. Det är samtidigt hälsosamt och välsmakande, och det är något jag ser fram emot att kasta ihop.

Vi gick camping över Memorial Day weekend och toted en liten väska med detta tillsammans. Vi hade en bestämd tid att vi ville lämna huset för att undvika helgenstrafik och vi missade det med en bra femton minuter, den tid det tog mig att blanda och paketera denna spårblandning. Men en gång där, när vandringen till lägret började vara långt längre än tre miles, var jag mer än glad att vi slutade lämna huset några minuter sent. Oavsett om det innebar lite mer tid i trafiken eller inte.

Deluxe Tropical Trail Mix

Gör ca 4 koppar

 • 1 kopp

  puffad quinoa eller puffad hirs

 • 1/4 kopp

  osöttade kokosflingor

 • 1/2 kopp

  hela rostade mandlar

 • 1/2 kopp

  rå pepitas

 • 1/2 kopp

  rå cashewnötter

 • 1/2 kopp

  torkade bananflisar (bruten i halva)

 • 1/4 kopp

  hackad torkad mango eller papaya

 • 2 matskedar

  kandad ingefära

 • 1/4 kopp

  mörka chokladbitar (eller chokladflis)

Tillsätt alla ingredienser i en blandningsskål tills jämnt kombinerat.

Förvara i en lufttät behållare i upp till 1 månad eller i kylskåp under en längre tid. 

Receptanteckningar

Gärna byta i andra nötter, torkad frukt eller spannmålsprodukter bör du välja. Detta är bara en mall. Jag har provat denna blandning med torkade körsbär i stället för mango, och det är underbart.

Jag råkar verkligen älska rostade mandlar, så det är vad jag använder här. Du kommer märka att de andra nötterna är råa. Du kan verkligen rosta dem om du vill, men jag tycker att en bra spårblandning är en som inte sätter dig tillbaka för mycket tid. Som alltid, använd vad du vill. 

(Bilder: Megan Gordon)