Snabbtips: Hur stekas aubergine på spisen

Vi är djupt in i en baba ganoush kärleksaffär just nu, med hjälp av det faktum att äggplantor äntligen börjar dyka upp på böndernas marknad. Vi gillar vår med lite rökighet, men utan grill måste vi improvisera. Så här har vi gjort det på kaminen.

Du prickar först varje aubergine med en kniv eller en gaffel och lägger den direkt över flammorna på din gaspanna. Aubergine kan släppa mycket vätska, så vi gillar att lägga några tennfolier runt brännaren för att göra det lätt att rengöra. Använd tång för att rotera det så ofta och se till att hela huden blir jämnt förkolad. Det är precis som att rosta paprika, verkligen!

När huden är förkolad kan du fortsätta med resten av ditt recept. För baba ganoush innebär det vanligtvis att man skär äggplantan i hälften och fortsätter att steka den i ugnen tills köttet är helt mjukt. Om du använder äggplantan i något som en curry eller gryta, kan du avlägsna huden och skära upp den som vanligt.

Det här är faktiskt ett tips som vi hämtade ett tag tillbaka från David Lebovitz blogg. Han gillar också hans baba ganoush extra-rökig men saknar en grill i sin lilla parisiska lägenhet. Här är länken till hans recept och teknik:

• Baba Ganoush från David Lebovitz

Vad är din favorit metod för rostning av aubergine?

Relaterad: Att lära sig att älska aubergine: Hur man väljer dem, lagar dem och äter dem

(Bild: Flickr medlem _e.t licensierad under Creative Commons)