Snabbrecept: Maple Pecan Blondies med Maple Butter Glaze

Dessa barer var bakade med en mycket specifik person i åtanke: min svärfar, Jim. Han och min svärmor håller en härlig hälsosam diet. De har en riklig trädgård bakom deras lilla urbana hem, och de äter två blygsamma hemlagade måltider om dagen, en efter en kraftfull morgon simma. Men vid speciella tillfällen försvinner fasthållandet och jag tycker mycket om att erbjuda Jim sina två favoritmat i hela världen: Smör och lönnsirap.

Ett sådant tillfälle presenterade sig den senaste veckan när Jim visade sig vid huset, min man och jag har noggrant renoverats i flera månader för att bara hjälpa till med projektet närmast mitt hjärta: Köket. Mjukt montering av köksskåp? Av tusentals små bitar? Från IKEA? Denna gåva krävde en behandling av episka proportioner.

Jag har inte pratat mycket om mitt hem renovering och köksprojekt ännu här på The Kitchn – kanske av övertygelse, och också utmattning. (Jag förstår nu varför människor ofta har så få hjälpsamma bilder av sina renoveringar pågår. När du kommer till de intressanta bitarna är du så utmattad och redo att göra, kameran är den sista du når till. Bourbon är mycket mer saken vid denna tidpunkt i en fullständig bostadsrenovering.)

Men vid varje steg i det här långa och överväldigande projektet har mina svärföräldrar, som har ganska mycket att bygga och renovera upplevelsen själva, varit otroligt uppmuntrande och hjälpsamma. Crowning-ögonblicket var dock när Jim kom med glädje över för att hjälpa oss att trycka, skjuta och låsa de ökända IKEA AKURUM-skåpen tillsammans. För mig är det kärlek.


Sätta skåp ihop, monteringslinjestil!

Jag kände mig som om ögonblicket krävde en extra hjälp av lönnsirap och smör – tillsammans. Jag har tänkt på en lönnblondie ett tag, eftersom jag kände att det hade en bra chans att vara verklig lönn provsmakning, till skillnad från många lönn desserter, som ofta är för subtila för min smak. Jag ville ha lönnsmak i dessa blondiner för att komma igenom starka.

Det gjorde jag genom en trippeldos. Först finns det lönnsirap i smeten. För det andra hugger jag upp ett 2-uns bit lönnsockersocka (ett av de tjocka lönnsockerna som du hittar i specialsockersektioner i mataffären bör göra bra), vilket lägger till oväntade smältbitar av ren lönn i staplarna. Och till sist dricker jag på en glasyr av lönnsirap kokad med smör. Resultatet är väldigt sött och ganska mjukt och tunt, som jag tycker att en blondie borde vara. De är också snabba att piska upp.

Dessa blondiner visade sig vara den övergivna behandla som jag letade efter, och en som pågår mitt tacksägelsetabell i år. Jag har mycket att vara tacksam för – ett snart färdigt nytt kök, praktiska svärföräldrar och bra folk som verkligen älskar verkligen lönnsirapens smak.

Maple Pecan Blondies

Gör en 9×13 pan blondies (ca 30 2×2 portioner)

 • 2 koppar

  allround mjöl

 • 3/4 kopp

  pekannötter, finhackad

 • 1 kopp

  packat ljusbrunt socker

 • 3/4 tesked

  salt-

 • 1/4 tesked

  bakpulver

 • 8 matskedar

  osaltat smör smält och kylt

 • 1/2 kopp

  klass B lönnsirap

 • 2

  stora ägg, rumstemperatur

 • 2 teskedar

  vanilj extrakt

 • 2 ounces

  lönnsocker godis, hackad

 • Lönnsmörglaze:
 • 1/4 kopp

  osaltat smör

 • 1/2 kopp

  klass B lönnsirap

 • 1/4 kopp

  ljusbrunt socker

Värm ugnen till 350 ° F. Linja en 9×13-tums bakfat med pergamentpapper så att ändarna faller över de långa sidorna av pannan. Smörj mycket lätt med smör eller bakspray.

I en stor skål, vispa ihop mjölet, hackade pekannötter, brunt socker, salt och natron. I en separat skål eller stor mätkärl, vispa ihop smält smör, lönnsirap, ägg och vanilj extrakt. Häll vätskeblandningen i de torra ingredienserna och vik ihop snabbt och fast tills det är helt kombinerat. Vik i det hackade lönnsocker godiset.

Sprid smeten i den färdiga panelen. Det blir ganska tjockt och klibbigt. Baka i 18 till 20 minuter, eller tills mitten bara är knappt kokt och satt. Blondinerna ska vara väldigt mjuka fortfarande.

Medan blondinerna bakar, gör lönnsmörglaset: Smält smöret i en liten kastrull och rör sedan in lönnsirap och brunt socker. Koka upp över medelhögt värme (se till att det inte kokar över) och laga koka i 2 minuter. Ta bort från värmen och låt svalna något.

Drizzle den varma glasyren över blondinerna. Reservera eventuell överbliven glasyr och kyl, väl täckt. Det kommer att vara i minst en vecka i kylskåpet, och kan användas för att servera blondinerna eller drizzlade över glass.

Ställ blondinerna åt sidan för att kyla i minst en hel timme. Lyft ut ur pannan med pergamentet för att lyfta dem rakt uppåt. Skär i små rutor för att servera.

Mer Bar Cookies

• Hur man gör halvvägs kakor
• Dark Chocolate and Hazelnut Skillet Blondies
• Peach & Pecan havre-smörgåsar
• Irish Shortbread Toffee Bars
• Derby Pie Bars

(Bilder: Tro Durand)