Smör-Poached & Beyond: 10 sätt att äta Hummer

Enligt NPR är Maine Hummer-fångsten högst i årets säsong, så det verkar som den perfekta tiden att lägga på en kruka med kokande vatten och prova några hummer recept. Från hummerrullar till hummer tempura, här är tio idéer, både fräscha och välbekanta.

1 hummer rullar: Ett av våra favorit sätt att äta hummer: staplade i en buttery bulle och klädd med mayo, citron och färska örter.

2 Hummer Stew med tomater och paprika från Bon Appetit: Denna spanska gryta använder tomalleyen (lever) för att smaka sin sås!

3 Tempura Hummer med Dipsås från Jamie Oliver: Hummerbitar är ett lyxigt alternativ till de vanliga smittade och stekta räkorna.

4 Hummer med Udon Noodles, Bok Choy och Citrus från Mat & Vin: Smörjig hummer belagd i stekt skalotstoppar toppa en tangle av udon nudlar och skinndoft köttfärs.

5 chili hummer från mat och vin: En riff på den singaporeiska maträtten av chili krabba, parar det här receptet en kraftfull chili-vitlökssås med hummer istället.

6 Smörgåsad hummer med färska tomater från Steamy Kitchen: Detta recept kombinerar hummer med de klassiska sommarfärgerna av färska tomater och basilika.

7 Hummersalad med Tarragon från La Tartine Gourmande: En enkel sallad som börjar med en tarragon-speglad hemlagad majonnäs.

8 Calcutta Hummer i Spenat och Yoghurtsås från Gourmet: Denna indiska curry förbereder hummer på ett sätt som vi aldrig har försökt tidigare: med ingefära, spenat och yoghurt.

9 Hummer med Fideos från mat och vin: Denna paella-stil maträtt använder en vermicelli-liknande pasta som heter fideos i stället för ris.

10 Hummersalad med Grapefrukt, Avokado & Hjärtan av Palm från Martha Stewart: Enkel, elegant och uppfriskande.

Hur gillar du att förbereda hummer?

Relaterad: Hur man spricker och äter en hel hummer

(Bild: Liz Vidyarthi)