Smart Tips: Föruppvärmning av ugnen? Vänta en minut … eller mer

Vi har alla varit där: står otåligt framför ugnen med en full kakspanna, redo att skjuta in den i ugnen så snart föruppvärmningsljuset klickar av. Men vänta, säger Dorie Greenspan. Det finns en bra anledning till varför du borde ge det en annan minut – eller kanske tio.

När en Viking ugns reparatör kom genom att ställa upp ugnen, plockade Greenspan sin hjärna om ugns temperaturcykler och delar sin expertråd på hennes blogg. Ugnen cyklar på och av för att hålla en konsekvent genomsnittstemperatur, vilket innebär att en ugn kanske går upp till 375 ° F för att hålla en temperatur på 350 ° F innan den stängs av och faller ner till 325 ° F före cykling tillbaka på.

Så varför ska du vänta ett tag efter att ugnen i början förvärmer? Tydligen är den ursprungliga temperaturhöjningen den mest extrema, upp till 50 ° F högre än önskat. Enligt Viking-repen, efter tre cykler på och av, är ugnen den mest konsekventa, så det är vettigt att vänta lite innan man slipper en temperaturkänslig bakad bra in i en precis förvärmd ugn.

Naturligtvis är ugnar berömda excentriska djur, så det bästa rådet är alltid att bekanta sig med dina egna särdrag.

Kolla in det: Förvärm din ugn: Räkna till 3 och var patient på Dorie Greenspan’s blogg

Har du plockat upp några tips för att få ut det mesta av din ugn?

Relaterad: Starta ett tårta i en kall ugn – Fungerar denna metod?

(Bild: Emma Christensen)