Smakstest: Frysta Kyckling Nuggets

Kycklingnuggor i nästan vilken form som helst bortom hemlagad är en mycket demoniserad bekvämlighetsmat. Det är svårt att ringa vilken presentation av bekvämlighet som är mer polariserande: kör-thru chicken nuggets eller lådan av köpta, frusna kycklingnuggor. Sanningsenligt höll jag en gång i samma förödelse för båda och svor upp och ner som mina framtida barn skulle aldrig ät massproducerad nuggets. Åh, hur lite vi vet om föräldraskap innan vi är föräldrar.

Livet med två barn och två arbetande föräldrar har gett mig en stor dos av verklighet. Nu inser jag att frysta nuggets kan jämföra med en enkel måltid som hela min familj kommer att njuta av. Vi äter inte dem varje natt (eller till och med varje vecka), men jag ville vara säker på att när vi gjorde var de frusna nuggetsna de som jag bekvämt kunde mata min familj när jag måste dra av ett mirakelmåltid.

Hitta den bästa Nugget

Kycklingnuggor är adored för sin balans av anbud, köttig konsistens till skarpt, krispigt yttre med en behaglig fet och salt tillfredsställelse. Du skulle vara hårt pressad för att hitta en 5-årig vem skulle vända ner en enda nugget vi smakade. Men jag letade efter nuggets som slog en söt fläck av kvalitet (vilket betyder en kort ingredienslista), kostnad och enkel förberedelse. Vi bedömde dessa egenskaper på en skala av 10.

Jag gjorde lite fältforskning genom att fråga andra föräldrar, vänner och kollegor för sina föredragna varumärken och landade på sex varumärken som var nationella tillgängliga. Vi bakade ett dussin av varje märke efter deras paketinstruktioner. Här är vad vi lärde oss.

(Bildkredit: Christine Han)

Ian’s Gluten-Free Chicken Nuggets, $ 6,50 för åtta ounces (15 nuggets) på Target

Medan min familj inte äter en glutenfri diet, föreslogs dessa nuggets av inte mindre än tre glutenfria familjer. Den ljusgula nyans av dessa nuggets var en negativ för mig, men glad för barnen. (Ian använder cornflake mjölbeläggning som är smakad med vitlök och lökpulver.) Dessa kycklingsnuggor är också äggfria. Beläggningen var smakfull och snygg krispig efter bara 15 korta minuter i en 400 ° F ugn, men den inre texturen var ganska svampig.

Helhetsbetyg: 7/10

Applegate Naturals Chicken Nuggets, $ 11 för 16 uns (ca 36 nuggets)

Detta var den första nugget vi testade trots nollanställningar. Vi har haft andra Applegate-produkter, inklusive deras korv och pepperoni, så det verkade som en no-brainer. Nuggets var det minsta av något märke som vi smakade. Beläggningen var smakfull, men misslyckades med att bli riktigt spröd, även i en 425 ° F-ugn. Kycklingen var svampig och lite kornig.

Totalbetyg: 6/ 10

Trader Joe’s Drummellas

Pris $ 3.79 för 16 ounces (ca 36 nuggets)

Med barn vinner du automatiskt bonuspoäng för att ha en “rolig” form. Men dessa var de mest nedslående på de testade varumärkena. Sammantaget var Trader Joe’s Drummellas torra utan en distinkt smak. Ella (min 5-årige) sa: “Jag skulle äta dessa, om bara jag var tvungen att.” Aj.

Helhetsbetyg: 2/10

Perdue Chicken Breast Nuggets, $ 7 för 29 ounces (ca 40 nuggets) på Target

Dessa nuggets såg ut som mer tilltalande än de smakade. Formen, storleken och färgen såg lovande ut. Chock det upp till marknadsföring, men jag förväntade mig att detta skulle ha en mer “kycklingliknande” textur baserad på etiketten. De luktar fantastiskt, men både exteriör och interiör hade konsistensproblem som du bara kunde ringa slimig.

Helhetsbetyg: 2/10

Tyson’s Chicken Nuggets, $ 5 för 32 ounces (ca 50 nuggets) på Walmart

Aw, min ungdoms kycklingsnugg. Medan min mamma inte behöll kycklingnuggor i huset, minns jag mycket gärna av att äta dessa vid sleepovers och playdates växer upp. Och i den venen smakar dessa nuggets exakt som du förväntar dig nuggets att smaka – den perfekta gestalten av salig, köttig nugget smak. Om det inte var för det något höga natriumhalten, skulle jag hålla dessa till hands för det nostalgi-inducerande nöjet ensamt.

Helhetsbetyg: 7/10

Bell och Evan’s Bröst Nuggets, $ 7 för 12 ounces (ca 12 nuggets)

Dessa var den övergripande vinnaren av vårt smakprov för kycklingnugget. Även om de tar dubbelt så lång tid att baka – 20 till 25 minuter till alla andra märken “12 till 14 minuter – de smakade närmast en hemlagad nugget. Bell och Evan kan ha en orättvis fördel, men eftersom dessa nuggets är faktiskt bitar av kycklingbröst blixtfryst innan de panas och flash-stekt för att sätta beläggningen. Dessa var också ganska dyra när du gjorde per-nugget matte, men bredden var öm och full av smak och kycklingen var saftig med en urskiljbar kycklingstruktur.

Helhetsbetyg: 8/10

Har du en favorit fryst kycklingnugget som vi ska försöka? Berätta om det i kommentarerna nedan!