Små områden: Kaffebordsmatsal

Jag måste erkänna, en väldigt bit av avundsjukhet välsignad när jag läste Elisabeths inlägg på flytta platser till efterrätt. Ahh, hur älskvärt skulle det vara att jaga mig från soffbordet till matbordet till vardagsrummet under en måltid! Tyvärr, som många små rymdboare, är min partner och jag begränsad till en enda plats: soffbordet.

Med ett mycket litet kök och inget äkta matsal i vår studio, äter vi alla våra måltider vid soffbordet, han sitter på soffan och mig på golvet. Jag växte upp i en familj som åt att sitta på golvet, vid ett kort bord (en vanlig praxis i många asiatiska kulturer), så den här maten känns helt naturlig för mig. Situationen är mindre behaglig för min partner, som måste luta sig över bordet eller hålla sin tallrik i knäet. Även om vi älskar vårt Sofabord i Modernica, har vi funnit att vi ersätter den med en justerbar höjd tabell för att göra matsal på soffan bekvämare.

Vi ha komma på sätt att göra soffbord matsal mindre college / ungkarl-liknande. Visserligen är vi ibland lata och misslyckas med att följa detta till en T. Men efter att ha läst Elisabeths inlägg har jag blivit inspirerad att göra mer av ansträngning. Det kan göra en riktig skillnad när du bor i ett litet utrymme.

Rensa bordet innan mat: Tilldel utrymme för att äta genom att ta bort fjärrkontroll, tidskrifter mm.
Duka bordet: Använd placemats, tygservetter, fina rätter, jämn ljus eller blommor.
Använd golvkuddar: Personligen är jag bra utan kuddar, men de kan göra sittande på golvet bekvämare, speciellt för gästerna.
Titta inte på tv: Sitter precis framför TV: n, kan det vara frestande att sätta på det och ibland gör vi det. Men att hålla bort det hjälper oss att bättre njuta av maten och företaget.
Rensa bordet efter mat: Det här är bra råd för något bord, inte bara soffbordet, men speciellt viktigt för att återställa rymden från “matsal” till “vardagsrum”.

Äter du på ditt soffbord, antingen av nödvändighet eller val? Älskar du det, hatar det, har några råd?

Relaterade inlägg från Apartment Therapy:
• 10 kaffebord för soppa potatismat
• Bäst justerbara kaffebord 2008
• Goda frågor: Alla justerbara kaffebordsresurser?
• Goda frågor: Cabriolet kaffe / matbord
• Inget Matsal? Inga problem !: Andra ställen i ditt hem för att äta middag
• Återskapa “köksbordet”: Små rymdboende skapar en ny plats att äta

(Bild: Gregory Han)