Slow Cooker Recept: Cheesy “Bakad” Spenat & Mozzarella Rigatoni

Vill du kasta alla dina ingredienser i en kruka, gå och återvända till en ostlik, varm varm middag? Ja, jag också. En långsam spis gör det enkelt att göra “bakad” pasta, minus bakningen.

För att vara ärlig har jag aldrig riktigt förstått det hela långa kokarfenomenet. jag do förstå bekvämligheten som det erbjuder upptagen föräldrar med massor av munnar att mata, men som ett hushåll till två har jag inte riktigt någonsin upplevt behovet; Min trofasta nederländska ugnen har aldrig misslyckats med mig när jag känner för att laga låg och långsam.

Som sagt, för några månader sedan pussade jag dammet från min långa spis och glädde mig att säga att jag har snubblat över ett antal middagsslag. Jag har haft kul att laga mat i min komfortzon och lära mig under vägen, och i en långsammare veckas anda tyckte jag att det skulle vara kul att gå utöver den stereotypa braisen och sträcka mina havben.

Jag hade sett några recept för långsam kokkärl “bakad pasta” jag var intresserad av att prova. Skönheten hos en sådan gryta är i sin enkelhet. Och medan jag har ett supert lätt recept som jag redan älskar, undrade jag om långsam spis skulle kunna göra det ännu enklare. Visas, ja det kunde det. Så om du hatar att göra disk och ha lite tid att brinna, är den här versionen definitivt en vinnare. Det kräver absolut noll prep med exponentiella resultat. (Om du inte funderar på att tina spinatprep. Om så är fallet, använd färskt.)

Mitt knep för en vackrare presentation (förlåt, men serverar någonting ut ur en långsam spis är bara inte söt) är att överföra pastaen till en ugnssäker serveringsdisk och avsluta den i ugnen. Detta ger den den signaturen ostiga “bakade” skorstenen och låter dig ta den direkt till bordet. Det är det bästa av båda världarna!

Ostig “bakad” spenat och Mozzarella Rigatoni

Serverar 6 till 8

 • 7 koppar

  Tomatsås av god kvalitet (jag föredrar den enkla Marcella Hazansås eller 2 burkar Raos)

 • 1

  (16 ounce) paket rigatoni, penne eller ziti

 • 1

  (16 ounce) behållare helmjölksstuga eller ricottaost

 • 2 koppar

  (8 ounces) strimlad mozzarellaost, uppdelad

 • 1

  (8 ounce) bollfärsk mozzarella, hackad eller dras i bitar av bitar

 • 1

  (10 ounce) packning tinas fryst spenat, pressad av överskottsvätska

 • 4

  vitlöksklyftor, pressade eller malet

 • 2 matskedar

  olivolja

 • 2 1/2 teskedar

  kosher salt

 • 1/2 tesked

  socker

 • 1/8 tesked

  röda pepparflingor

 • 1/2 kopp

  riven parmesanost

Belägga insidan av en 4- till 6-kvart långkokare med matlagningsspray.

Skölj och töm rigatoni i kallt vatten. I skålen i den långsamma kokaren kombineras nudlarna, tomatsås, stallost, 1 kopp strimlad mozzarella, färsk mozzarella, spenat, vitlök, olivolja, salt, socker och rödpeppar. Rör om att grundligt kombinera ingredienserna.

Vrid långsam kokvatten på lågt och koka i 3 1/2 timmar tills pasta är ömt. Stänk resterande mozzarella och parmesan över toppen. Täck och koka högt tills osten smälts, 15 till 20 minuter. (Om du gör på förhand eller serverar för företag, överför kokta nudlar till en ugnssäker serveringsrätt, topp med resterande ost och avsluta i en 400 ° F ugn tills osten smält och gyllene, 15 till 20 minuter.)