Skaka upp: Hack din nästa sallad till bitar

Som du vet är röriga, svårt att äta sallader banan i min existens. Därför uppskattade jag som en nyfiken terrier när jag läste detta råd för att “blåsa din sallad till smithereens” från Cheryl Sternman Rule på hennes blogg 5 Second Rule. Cheryl, jag tror du talar mitt språk.

Som författare till den kommande kokboken Ripe: En ny, färgglad tillvägagångssätt för frukt och grönsaker, Cheryl betyder inte att bokstavligen göra bort med sallad dynamit stil, förstås. Hon pratar om vår gamla vän The Chopped Salad.

Vi brukar glömma hackade sallader när receptet inte specifikt kräver det. Men som Cheryl säger, hugga våra vanliga salladkomponenter i små lilla bitar är ett bra sätt att skaka oss ur en salladsruta. Det kräver inte så mycket mer tankar än vår vanliga blandning av gröna grönsaker, men det ändrar saker bara för att göra salladen intressant igen.

Och jag ska också lägga till, chopping gör sallader lättare för de av oss som tycker att äta dem en utmaning. Snarare än att spåra oss igenom löviga löv eller jaga garbanzo bönor över en tallrik, kan hackade sallader tillåta oss att scoop samma blad blivit orädda och med en viss grad av elegans.

Jag kan bara anta denna praxis för att hugga sallader heltid, inte bara när jag är i en ruta. Hur är det med dig?

Läs det! Blås din sallad till Smithereens på 5 andra regeln
Förbeställa hennes bok: Ripe: En fräsch, färgglad tillvägagångssätt till frukter och grönsaker av Cheryl Sternman Rule med fotografi av Paulette Phlipot

Relaterad: Klassisk middagssallad: Wedgesallad med blå ost

(Bild: Cheryl Sternman Rule of 5 Second Rule)