Ska jag slänga ut min risugn nu när Nonstick Foder är repad?

(Bildkrediter: photosync / Shutterstock)

F: Jag har en fråga om tungt trasig Teflon, även om den här gången inte handlar om en stekpanna men om en riskokare. Jag har denna år gamla men ganska väl fungerande riskokare med en nonstick (förmodligen Teflon-belagd) inre pan, som nu ser väldigt ut.

Jag vet att folk har massor av alternativa förslag när det gäller stekpannor, men hur är det med den här? Om det var för mig skulle jag sluta använda maskinen eftersom jag helt kan laga ris i en vanlig panna. Men min man programmerar att få sin frukost med spannmål och frukter tillagad när han vaknar och jag kan inte övertyga honom om att sluta göra det eftersom han tycker det är extremt praktiskt.

Tillverkaren har slutat producera denna modell av riskokaren och slutat sälja riskokare i Europa (där jag bor) för bra, så jag kan inte ersätta den med ett original. Vad kan jag ersätta med? Finns det ett företag som erbjuder alternativa delar till sådana maskiner? Snälla hjälp!

Skickat av Ayse

Redaktör: Läsare, känner du till platser som säljer ersättningsskivor? Eller har du en riskokare för att rekommendera om hon skulle köpa en ny?

Nästa fråga?