Sätt öl åt sidan: Crispin Hard Apple Cider

I det hårda ciderlandet finns en befolkning som ofta är alltför söt och jämn artificiell provsmakning. Crispin Hard Apple Ciders är i en annan kategori helt och hållet. Så om du har avlägsnat hårdcider i det förflutna tror vi att deras Artisanal Reserve-linje är tillräckligt för att komma tillbaka i spelet.

Crispin ciders fermenteras med jäst och är mycket torrare och mer komplexa än någon annan hårdcider vi har provat. De är naturligt fermenterade i USA genom att använda färskpressad äppeljuice (många andra företag använder äppeljuice-koncentrat), och de lägger inte till något malt, druvvin eller bearbetade sockerarter så att du verkligen får äpplet här: lätt och enkel. Medan de har 7 olika sorter, har vi blivit svåra för sin linje av ofiltrerade Artisanal Reserves: Honung Crisp, Saint och Lansdowne.

Honung Crisp: Honey Crisp är den lättaste, mest subtila cider i Artisanal-serien. Den är sötad med ren organisk honung och gjord med 3 till 5 olika äpplen. Mycket drickbart.

Helgonet: Fermenterad med belgiska Trappist-öljästar och bryggd med lönn, har denna cider en riktigt fin jäst, växtbaserad komplexitet. Det är också ganska lätt och mycket drickbart. Vi tycker att de Saint paren verkligen är med mat eftersom det inte är för lätt men inte lika fullt som deras stouta version.

Landsdowne: Crispin beskriver denna cider som “full bodied, confident & imposing.” Vi tycker att det är rättvist. Om du gillar stout öl, måste du prova den här. Det är gjutet från en premium blandning av färskpressad äppeljuice och irländsk stear ale jäst, så det finns en liten aning smörskott som balanserar den subtila fruktigheten. Den här är en favorit, säkert.

Vad är din favorit hårda ciders den här säsongen?

Relaterad: Dricker du någonsin hårdcider?

(Bild: Megan Gordon)