Sallat är så mycket mer än sallad. Här är 10 fler sätt att äta det.

Recept: Pork Belly Lettuce Wraps

(Bildkrediter: Alice Choi)

Ja, vi vet alla att sallat är grunden för de flesta sallader, men kom igen – sallad har så mycket mer att ge! Jag älskar att du inte behöver använda ett helt huvud direkt – ett huvud i den skarpa låda kan användas på så många olika sätt under dagarna, så du kommer aldrig att känna att du äter Samma sak om och om igen.

Sallat kan vara stjärnan på en maträtt, som i salladsbitar eller sallader, eller vara en lycklig stödjande roll när det strimlas och sprinkles som en garnering. Juice det på morgonen, sedan snacka på det på eftermiddagen – du har plötsligt äta sallad hela dagen!

Kyckling Posole

(Bildkredit: Emma Christensen)

10 sätt att äta sallad förutom sallad

1. Soppa

Sallad och soppa? Lita på mig på detta. Rör skarpa strimlad sallad, som romaine eller isberg, i en skål soppa. Medan det kommer att blöta och mjuka, kommer det också att behålla lite uppfriskande kross och lägga till ett annat lager av konsistens och söt smak till soppen. Arugula, spenat eller andra mörkare, mjukare grönsaker lägger också till en näringsrik stans – sallad i soppa är ett enkelt sätt att få en annan servering med gröna i.

 • 30-Minute Chicken Posole
 • Italiensk Bröllopsoppa

2. Juice

Vi vet alla att sallat innehåller mycket vatten, så dra nytta av det och släng det i din nästa saftblandning eller smoothie. Bara några lämnar in i mixern, tillsammans med dina favorit frukter och grönsaker, och du är bra att gå.

 • Hemlagad V8 Juice

Salladkoppar med rödpepparlinser

(Bildkredit: Alexis Buryk)

3. Som salladsbitar

Salladswrap är ett så roligt, interaktivt sätt att äta, speciellt när du försöker undvika kolhydrater i mer traditionella wrappers, som lavash eller bröd. Medan salladsinpackningar vanligen är associerade med asiatiska fyllningar, prova dem med bakad falafel, taco eller fajita fyllning, eller istället för en bulle runt din nästa burger.

 • Salladkoppar med rödpepparlinser
 • Pork Belly Lettuce Wraps

4. Seared eller sautéed

Jag älskar sättet att skarpa sallader koka upp när de stekas eller seared, eftersom kanterna mjuknar upp men det finns en trevlig juiciness som fortfarande är kvar. Om vädret är kallt ute och du inte vill äta en kall sallad, laga du det salladshuvud istället och njut av.

 • Seared Bitter Greens Salad med rostade betor, kryddade pekannötter & Roquefort

Grillad Radicchio med krämig ost

(Bildkredit: Kimberley Hasselbrink)

5. Grillad

Halva ett stort salladshuvud och kasta det på en riktigt varm grill. Du får underbara grillmärken, en ledtråd av rökig smak och din nästa sallad kommer att ha mycket mer karaktär. Om du slänger någon mjuk ost på toppen av grillad bitter sallat, som radicchio, kan värmen också smälta det och du har nu en riktigt intressant grillad sidrätter.

 • Garlicky Grillad Kale Salad med grillat bröd
 • Grillad Radicchio med krämig ost

6. Braised

Jag tycker att kokta sallader lätt absorberar andra smaker, så de är bra i braises. Tänk bara på sallad, som Lilla Gems och Romaine, som en rolig ersättning för kål i långkokta rätter.

 • Braised Romaine Salat Crostinis
 • Donal Skehans grillade lamm med grön vitlök, sallad och ärtor

7. Toppade som en cracker

Sprid din favoritdip eller proteinbaserad sallad, som kyckling eller tonfisk, på en bit sallat och du har omedelbart fått ett gott mellanmål. Du kan också gå den söta vägen med ett nötsmörsmör och torkad eller färsk frukt.

 • Nyckelpiga på ett blad

Räkor och Avokadosalladssallad

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

8. Skiktad i vårrullar och omslag

Wraps och spring rolls skulle bara inte vara samma utan några sallad inuti. Medan sallad normalt inte bidrar med en massa smak, lägger det till friskhet, konsistens och en aptitretande färg på wraps och rullar.

 • Räkor & Avokadosalladsalladrullar
 • Arugula, Apple & Chickpea Salad Wraps
 • Turkiet Wraps med honung senap Dip

Koreansk blandad ris med Sashimi

(Bildkrediter: Alice Choi)

9. Ris och nudlar skålar

En välsmakande ris eller nudelskål har en god balans mellan protein, stärkelse, texturer och smaker. Hackad sallad är en favorit eftersom det är lätt men fortfarande lätt absorberar förband och såser. Det är en lätt, låg prep-tillsats när du vill ha en mängd olika grönsaker i din skål.

 • Koreansk blandad ris med Sashimi
 • Bún Chay (vietnamesisk Vegetarisk Nudelsalad)

10. sås

Tänk på sallad som om du skulle starkt smakad ört, som basilika, och förvandla den till en sås! Ta ditt favoritpesto-recept och underhalvdelen av basilikan med sallad. Det här är ett bra sätt att göra pesto om du upptäcker att basilikumsmaken vanligtvis är för mycket för dig – sallad kan lägga kropp och fukt utan att lägga till starka och intensiva smaker.