Så här gör du klassisk Pan Pan Pizza

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Pan pan pizza är minivan i pizza världen. Det är inte lika klassiskt coolt som tunna korsade napolitanska pizzor, och det har inte trendiness av flatbread-pizzor, men vad det saknar i presentationen utgör det för användbarhet, pålitlighet och rättvist läcker lätthet.

Det beror på att arkpizzor handlar om den tunga lyftningen. De matar snabbt och effektivt en folkmassa. Skorpan är robust nog för att hålla allt du kastar på det, så var inte blyg. Ladda upp det! Vårt recept på köttfärskas pizza visar dig hur man gör denna folkmassan tillfredsställande pizza, så att du också kan mata massorna (aka gagglen av barn du staplade i minivan utan att svettas).

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Old-School, No-Frill Pizza som får middag gjort

Sheet pan pizza kallas också ibland “mormorbit” för sitt hemliga, ofullkomliga utseende. Bakad i sin navnepanel, får skorpan inte skivor, men får i stället en ömt spricka från olivolja i bakplåten. Skorpan är vanligtvis tjock och tuff och laddad med sås och pålägg.

Vi lägger på vår pan pan pizza med pepperoni, korv, köttbullar och svamp för den ultimata köttälskarens pizza för att verkligen mata en folkmassa.

Viktiga steg för kött-älskare Pizza

 • Pressa degen i en plåt för att vila. Oavsett om du använder hemlagad pizza deg eller lagras, ta av degen från kylskåpet minst en timme innan du är redo att baka pizzaen. Olja en plåt och pressa degen ut mot kanterna på pannan och sätt den åt sidan innan du lagar pålägget.
 • “Docka” skorpan före toppning. Dockning är en bakperiod för att perforera degen så att luft och ånga kan komma undan degen. Detta är särskilt viktigt för denna tjockare pizza skorpa; det håller botten från att bli fuktig och hjälper skorstenen att vara fin och platt (inga stora luftbubblor!) medan den bakar.
 • Koka några av påfyllningarna. Inte alla påfyllningar för arkpizzor behöver kokas, särskilt eftersom pizzaen kommer att laga mat i ca 25 minuter – gott om tid för ömma grönsaker. Men när det gäller kött och eventuellt vattniga grönsaker som svampar är förkokning nyckeln. Brun korven i en stekpanna medan degen vilar och ugnen förvärmer. Följ det med svampen i samma pan.
 • Baka i 20 till 25 minuter i en het ugn. Plåtpizzor är inte lika snabbkokande som tunnare pizzor på grund av deras häft och tjocklek, och också för att vi inte vill vrida värmen så hög som vi skulle för tunna, krispiga crustedpizzor. En ugnstemperatur på 450 ° F är den söta fläcken.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Servering Pan Pan Pizza

Kyl pizza i 10 minuter i bakplåten och använd sedan en pizzaskärare för att skära pajen i rutor. Jag har bara satt ett kylskåp i mitten av matbordet och låt alla betjäna sig från arkpannan, med en stapel pappersplattor och en rulle pappershanddukar på sidan.

Pressa degen ut i arkpanelen. Placera degen på bakplåten och använd dina händer för att trycka degen ut på pannans kanter – det behöver inte vara perfekt, men arbeta degen till en jämn rektangel som möjligt. Sätt degen åt sidan för att vila medan du lagar korv och svamp. “src =” https://atmedia.imgix.net/f6848213c1d3b45d16cef9b39f7d348ab2380dc1?w=160&h=160&fit=crop “>

Docka pizzadegen med en gaffel. Använd en stor gaffel för att pierce pizza degen överallt, fokusera på mitten, till inom en tum av kanten. “src =” https://atmedia.imgix.net/41025221619d8db4d03746ed84b1970b82dda8d4?w=160&h=160&fit=crop “>

Topp med kött och ostar. Placera pepperoni i ett enda lager först, fördela jämnt köttbullarna, korven och svampen. Strö på mozzarella, följt av parmesan. “src =” https://atmedia.imgix.net/744049b4dd2b6e32c1daf276b4a6381c1823b185?w=160&h=160&fit=crop “>

Kall och skiva. Kyl pizza i ca 10 minuter i pan innan du skär i kvadrater och servering. “src =” https://atmedia.imgix.net/b8885ac4566972448879b8fb6ec25685b0294a0a?w=160&h=160&fit=crop “>


Så här gör du klassisk Pan Pan Pizza

Serverar 10 till 12

Vad du behöver

Ingredienser

 • 1 pund

  pizza deg, vid rumstemperatur i minst 1 timme

 • 3 matskedar

  olivolja

 • 1 pund

  okokt fläskkorv, höljen borttagen

 • 4 ounces

  svamp, tunt skivad

 • 2 ounces

  skivad pepperoni

 • 1/2 kopp

  tomatsås

 • 6

  förkokta köttbullar, skuren i kvarter

 • 3 koppar

  strimlad skummig mozzarellaost

 • 1 kopp

  fint riven parmesanost

 • Utrustning
 • 13×18-tums rimmat bakplåt

 • Spatel

 • Pizzahjul eller kniv

 • Måttkoppar och skedar

 • Stor stekpanna

Instruktioner

 1. Förvärm ugnen och olja plåten. Ordna ett ställ i läget och värm till ugnen till 450 ° F. Häll olivoljan i 13×13-tums rimmad bakplåt och luta panelen runt för att sprida ut oljan – oroa dig inte, degen kommer att trycka oljan runt lite mer.

 2. Pressa degen ut i arkpanelen. Placera degen på bakplåten och använd dina händer för att trycka degen ut till pannans kanter – det behöver inte vara perfekt, men arbeta degen så enkelt som möjligt i en rektangel. Sätt degen åt sidan för att vila medan du lagar korv och svamp.

 3. Koka korv och svamp. Värm en stor stekpanna över medelhög värme. Lägg till korven i stora bitar. Bryt upp de stora korvstyckena med en spatel eller träsked och koka till brunad, omrör regelbundet, ca 8 minuter. Överför korven till ena sidan av en stor tallrik och lägg åt sidan. Tillsätt svampen i samma panna och laga tills svampen är guldbrun och har släppt större delen av sin fukt, ca 5 minuter. Överför svampen bredvid korven.

 4. Docka pizzadegen med en gaffel. Använd en stor gaffel för att pierce pizza degen överallt, fokusera på mitten, till inom en tum av kanten.

 5. Sprid på såsen. Sprid såsen i ett tunt, jämnt lager på pizzaen, lämna några utsatta deg längs kanterna för skorpan.

 6. Topp med kött och ostar. Placera pepperoni i ett enda lager först, fördela jämnt köttbullarna, korven och svampen. Strö på mozzarella, följt av parmesan.

 7. Baksida pizza i 20 till 25 minuter. Baka till skorpan och ost är gyllenbrun, 20 till 25 minuter.

 8. Kall och skiva. Kyl pizza i ca 10 minuter i pan innan du skär i kvadrater och servering.

Receptanteckningar

Lagring: Återstående pizza kan förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.