Så här använder du en Orion-spis

Orionkokaren har blivit en häftklamma i vårt hushåll. Den använder konvektion, ånga och rök (om så önskas) för att laga mat och smaka på våra favoriträtter. Du kanske redan har en grill eller rökare (det gör vi), men Orion har sedan blivit vår högra hand man utomhuskokare. Den lagar bbq-häftklamrar i rekordtid och gör briskets till en 60 minuters process, i stället för att ägna åtta timmar av din helg med kol och temperaturer. Dina grannar kommer vara löjligt avundsjuk…

Vi kunde skriva ut en steg för steg förklaring om Orion-spis, men överallt på Orion har vi gjort ett bra jobbat jobb som visar hur enkelt matlagningsprocessen är.

Det bästa är att du inte ens behöver använda en kolskorsten för att få festen påbörjad. Allt du behöver är lite Matchlight Charcoal runt botten och uppe, lyser det och du är inställd. Normalt skulle vi vara uppe i vapen om att använda träkol som redan har en dousing av lättare vätska, smaken är hemsk och inte bra för dig, men i denna process är köttet 100% inneslutet inuti spisen och håller alla dofter och oönskade smakar bort.

Koktiderna är korta och Orion Cooker har blivit en häftklammer för Thanksgiving kalkoner, tailgating och familjen kul när du faktiskt vill * gasa * spendera tid med familjen. Du kan titta på en 6 minuters video på deras hemsida som visar dig exakt hur mycket saker som verkligen passar inuti! Det gör utmärkt användning av utrymmet inuti och kan hålla mat för 12 utan att blinka. Även om det låter som om vi skriver ett kärleksbrev till denna utomhusugn, kan vi bokstavligen inte innehålla vår spänning för det.

Vi har använt det konsekvent i 2 år fast, på sommaren och död på vintern med perfekt resultat. Kombinationen av 100% indirekt värme och den närmsta konvektionskokningen levereras varje gång. Den enda undergång som den här dåliga pojken har, är behovet av ett icke brandfarligt viloplats. Det blir varmt. Super hett och betong, asfalt eller sten är ett måste. Vi har sett att folk använder det på ett dubbelt lager av betongblock före, men inte har försökt denna metod, vi kan inte lova säkerheten på din terrass eller veranda! Vi har använt det vid lastning av bryggor, gator, trottoarer och uppfart utan problem.

Har du provat Orion spis? Lämna oss dina tankar i kommentarerna nedan!

Relaterad: Utomhus Matlagning: Bygga en rökare

(Bilder: Flickr Member Hendricks Ny licensierad för användning under Creative Commons & Orion)