Så att baka en potatis: Tre enkla metoder

Så länge som det finns några potatis i skafferi, vet jag att jag har minst ett alternativ till middag. Oavsett om det fylls med en enkel klump av smör eller en skopa med hjärtlig chili, är bakade potatis en favorit, ingen brainer måltid när jag bara vill ha något lätt och varmt. Här är tre olika sätt att göra dem.

Oavsett vilken metod du väljer att använda, var noga med att tvätta potatisen och sticka den överallt med en gaffel. Att glömma det viktiga prickningssteget kommer att resultera i en spudgranat i din ugn – att pricka på huden tillåter ångan i matlagningspotatisfloden utan risk för sprängning.

Hur man baka en potatis 3 sätt: Titta på videon

1. Hur man bakar potatis i ugnen

  • Metoden: Att baka en potatis i ugnen
  • Resultatet: Crispy potatisskinn!

(Bildkredit: Lauren Volo)

Förvärm ugnen till 425 ° F. Gnugga potatisarna med olivolja, strö dem med salt och peppar och sticka dem med en gaffels tandar. Du kan lägga dem direkt på ugnsstället eller placera dem på ett bakplåt. Koka potatisarna i 45 till 60 minuter, tills deras hud är krispig och att hålla en med en gaffel möter inget motstånd.

Alternativt kan du göra folieförpackade potatisar: Följ samma anvisningar som för ugnsrödda potatisar, men lägg potatiserna i folie innan du lagar mat.

Resultatet: Mjukare hud, plus potatiserna är varma i sina foliejackor om du fortfarande arbetar på topping eller behöver spara en potatis för att någon ska springa sent.

(Bildkredit: Lauren Volo)

2. Hur man bakar potatis i mikrovågsugnen

  • Metoden: Att baka en potatis i mikrovågsugnen
  • Resultatet: Super-snabb koktid med mjuka skinn.

Gnugga potatisarna med olivolja, strö dem med salt och peppar och sticka dem med en gaffels tandar. Placera alla potatisar på en mikrovågssäker maträtt och mikrovågsugn med full effekt i fem minuter. Vrid dem över och mikrovågsugn i ytterligare tre till fem minuter. Om det fortfarande är svårt i mitten, brister mikrovågsugnen i ytterligare en minuts skott tills den kokas igenom.

(Bildkredit: Lauren Volo)

3. Hur man bager potatis i den långsamma kokaren

  • Metoden: Att baka en potatis i den långsamma kokaren
  • Resultatet: Potatis som baka när du är på jobbet.

Gnugga potatisarna med olivolja, strö dem med salt och peppar och sticka dem med en gaffels tandar. Vika varje potatis i folie och lägg den i botten av din långsamma spis. Placera locket överst och sätt din långsam spis till LOW i åtta till 10 timmar.

Vad är ditt favorit sätt att baka en potatis?

Det här inlägget har blivit uppdaterat – först publicerat september 2011.