Rustic Pear Custard Pie Bästa Pie Bakeoff 2008 Inträde # 24

Recept: Rachels Rustic Pear Custard Pie
Kategori: Original

Vi har sett en hel del äpple pajer i denna Bakeoff, men inga päron pajer hittills – tills nu. Rachel lämnade en lätt, flexibel Custard-fylld paj med päron. Det ser så bra ut – cremeens grädde och den släta, varma konsistensen av päron blandas med bara en kanel och muskotnöt.

Var är detta recept från? Fyllningen anpassades från Mamas Peach Custard Pie-recept, publicerad i Washington Post i augusti 2007. Skorpan är No Roll Pie Crust II från Allrecipes.com.

Varför är det här den bästa tårta receptet du har? Denna paj är både en frukt och en vaniljad fylld paj – det bästa av båda världarna! Frukt blandad med kanel och suspenderad i krämig vanilj gör den perfekta kombinationen för en utsökt pajfyllning. Denna paj kan användas som antingen en sommar eller ett fallrecept beroende på vilken frukt som används för fyllningen.

Rachels Rustic Pear Custard Pie

Skorpa:
1 1/2 kopp mjöl
1 tesked vitsocker
1/2 tesked salt
1/2 koppoljaolja
2 matskedar mjölk

Fyllning:
3 msk fast packat ljust brunt socker
5 matskedar mjöl, uppdelad
1 eller 2 Bartlett päron, skalad, kärnad och skivad tunt
1 (12 uns) kan förångas mjölk
1 stort ägg, något slagen
1 tsk vanilj extrakt
2/3 kopp socker
1/2 tsk jord kanel
1/8 teskedjordklyftor
nypa muskatnöt

För skorpan:
I en medium skål siktar mjöl, socker och salt. Gör en brunn i mitten och häll i olja och mjölk. Blanda med en gaffel, tryck sedan in på botten och sidorna av en 9-tums pajplatta.

För fyllningen:
Förvärm ugnen till 425 grader.

I en liten skål kombinerar du brunt socker och 3 msk mjöl. Stänk blandningen jämnt över botten av den unbakade pajskorsan. Ordna pärlskivorna i ett utstrålande mönster på botten av skorpan var försiktig så att du inte överfyller pajen – det ska finnas gott om plats för vaniljblandningen.

I en medium skål, vispa ihop förångad mjölk, ägg och vanilj extrakt, och häll det över persikoskivorna. För att förhindra att kanterna brinner, överfyll inte pajen.

I en liten skål, kombinera de återstående 2 matskedar mjöl med sockret, kanel, muskotnöt och nötkryddor. Stänk blandningen över toppen av cirkeln.

Baka pajen i 45 minuter vid 425 grader eller tills kniven sitter i mitten kommer ut ren.

Klicka här för alla poster i vår bästa Pie Bakeoff!

(Bilder: Rachel)