Recipe Review: Mark Bittman’s Four Spice Salmon

Enkelhet är nyckeln med måltider på sommaren. Och det är därför som vänder sig till Mark Bittman Minimalistiska kolumnen är aldrig så dålig, speciellt nu när han börjar göra videor för att följa så många av hans mest populära recept. Och i sommar skulle det här receptet verkligen vara ditt enkla, gå till lax.

Nyckeln till detta recept är att använda en riktigt fin bit lax. Eftersom beredningen är ganska grundläggande är fiskens kvalitet avgörande. Bittman föreslår att man köper ett stort mittsnitt som du kan skiva i fyra jämnt biffar.

Vad jag älskar om Bittmans ta på lax är den varma blandningen av kryddor och mångsidigheten i skålen. Du kan para det med en couscous i indisk stil, en stor Southwestern-grönsallad eller till och med okra och grits. Det är inte sajt eller alltför noga. Det är bara riktigt bra, minnesvärd lax. Och det är lika enkelt som att blanda upp en kryddglass med kryddor som du förmodligen har till hands hemma, värma lite olja i en panna och laga dina filéer i några minuter. På någon upptagen veckodag är det bara vad läkaren beställt.

Försök receptet: Four-Spice Salmon Recept och Video

Relaterad: Hur man baka laxfiléer

(Bilder: Megan Gordon)