Recipe Review: Mark Bittman’s Braised Turkey

Så. Till slut, hur lagade du din kalkon? Vi tog inga chanser på detta, vårt första år med värd Thanksgiving. Vi hackade den kalkonen upp och braised den med bacon, korv och svamp. Det är vad vi kallar gör verkligen visst vi slutar med något ätbart; Det säkrar dina satsningar med fläskprodukter.

Och detta recept? Mark Bittmans braised kalkon? Inte bara var det en hit, det kan ha gjort oss nymyntade kalkonälskare.

Förbered grönsaker och kalkon.

Jag är inte den största fläkten av kalkon. Jag tycker att smaken inte är så frisk som en bra fritt kyckling, och den fina storleken hos dessa fåglar verkar byggd mer för show än för verklig njutning. Om jag hade mitt sätt skulle vi äta grillat ben av lamm varje Thanksgiving.

Men jag var inte villig att avvika så långt från traditionen på det första året som värd Thanksgiving och göra hela måltiden själv. Dessutom älskar jag kalkon-gravy-drenched potatismos och kalkon-buljong-fuktad bröd dressing. Så kalkon var det.

En hel fågel skulle vara en tät passform i min extra liten ugn, men jag var inte redo att försöka det glänsande, troligen torka som sågspån, hela bladmagasinet sprider sig. Mark Bittmans recept verkade mycket säkrare. När det gäller kött är mitt motto: När du är i tvivel, bromsa den.

Browning kalkon trummor.

Receptet verkade lika skrämmande som att rosta en hel kalkon, först. Det handlade om att slakta hela kalkon jag köpte och separera den i ben, bröst och lår. (Receptet kräver faktiskt bara bröst och lår, men jag valde en hel kalkon. Det gav oss gott om kött och extra delar till kalkonbeståndet.)

Efter mycket svettning, knäppning av leder (kalkon, inte min), hänvisar till detta inlägg och hackar med otillräckliga kockknivar, var den i bitar. Jag kände mig som ber om ursäkt till den stackars fågeln för ett sådant otrevligt slut i sådana dåliga utrustade händer.

Browning kalkonbrösten.

Men vet du vad? Efter det var det en bris. Det kändes som en välbekant braise, om än en med några fina detaljer. Jag bruna kalkonbenen, låren och brösten med korv och bacon och sedan svettade några lökar, morötter, selleri och svampar. Jag staplade låren och benen på toppen av grönsakerna och korven i två separata pannor, eftersom brösten var stora och hela köttet inte skulle passa in i en panna.

Porcini och Shiitake svampar.

Vid den här tiden hade det varit kalkonlager som simmade på kaminen för det mesta av morgonen, så jag ladlade tillräckligt med det för att komma upp på köttets sidor. Efter det mörka köttet rostade i två timmar sätter jag bröstet i ytterligare 40 minuter.

Två stekpannor av grönsaker, lager, bra fläskprodukter och mörkt kalkonkött i ugnen.

När jag tog det hela ur ugnen var grönsakerna brunade och ångkokta, med spridda bitar av bacon och ömt klumpar av korv. Det mörka köttet smälte praktiskt taget av benet och det vita köttet var ömtåligt och ömt.

Vi skivade det vita köttet tunt och serverade det med en vanlig salvia och lök dressing, fuktad med kalkon lager. Det mörka köttet blev strimlat och blandat med grönsakerna, och jag tog hälften av grönsakerna och fläsk- och svampbassängen för att blanda in med en andra sats brödförband. Kombinationen var en total hit – vi kunde inte få nog av det.

Den enda nackdelen jag kan se till detta recept är bristen på pan drippings. Du får inte pan dryppings direkt från kalkon, vilket lämnar sås ut. Du kan göra som Elizabeth och jag båda gjorde och göra en separat sats av kalkonlager och sås, eller bara häll av fett och juice från pannan. Det kan dock göra en udda gravy, men så många smaker och smaker från bacon, fläsk och grönsaker.

Strimlad mörk kalkon med braised grönsaker.

Skivad vit kalkonbröst.

Jag är nyfiken – har någon annan försökt detta recept på Thanksgiving? Om så, vad tyckte du och hur gjorde du din sås?

Mitt hushåll rekommenderar det starkt; om du gör kalkon till tacksägelse eller nyår, prova det här. Det är imponerande, festlig komfortmat.

• Få receptet: Braised Turkey på The New York Times

Relaterad: Hur matar du ditt Turkiet?

(Bilder: Tro Durand)