Recipe Review: En skål Mascarpone Brownies

01brownies051209.jpg

Din Favorite Childhood Recipes

Vi har en otänkbar sötand. Vi har samma passion för desserter som är löjligt noga och komplicerade, som vi gör för dem som involverar en enda skål och visp som kan piskas upp i en snus. Detta recept kombinerar det bästa av båda världarna och skapar en efterrätt som låter löjligt noga, men kan göras huvudsakligen från basfötter. De är täta, läckra och löjligt lätta att göra!

Mascarpone brownies är våra gå till efterrätt för en hel del vår vår och sommar fester och evenemang. De är lätta att plocka upp och bära runt medan de trivs och mest av allt, de är alltid borta när det är dags att gå hem! På den notan rekommenderar vi att du gör en andra pan om du vill ha rester!

Detta recept kan läggas överst genom att använda högre ingredienser av hög kvalitet. Det är dags att bättre choklad, ägg och smör faktiskt kommer att göra en märkbar skillnad, men de är läckra med mindre eller “vanliga” ingredienser om det är vad du har till hands. Hur som helst, de är säker på att vara en folkmassan och får folk att tro att du slavade iväg i timmar när de i själva verket tar 20 minuter att förbereda sig. Här är hur…

Mascarpone Brownies
(anpassad från Food Network Canada)

brownies
1 kopp osalt smör
3 uns av högkvalitativ semisweet choklad, finhackad
1 kopp vitsocker
1/2 kopp kakaopulver (siktat)
1/2 kopp mascarpone ost
3 stora ägg, vid rumstemperatur
2 tsk rent vanilj extrakt
1/2 kopp allmjölksmjöl
1/2 tesked salt

ganache
6 uns bestkvalitativ semisweet choklad, finhackad
6 matskedar whipping cream
3 matskedar osaltat smör

Förvärm ugnen till 325F och fett eller pergamentpapper en 8×8 pan. Avsätta.

Smält i smörgås smält smör i mikrovågsugn med full effekt. Rör i choklad och mixa tills den är kombinerad (några extra sekunder i mikrovågsugnen kan behövas). Obs! Det kan göras över en dubbelkedja, men vi har aldrig sett varför du borde bry dig om besväret!

Tillsätt socker till choklad / smörblandning tills den kombineras. Värm i ytterligare 30 sekunder på högt, avlägsna och rör tills det ser glänsande ut. Det kommer fortfarande att se lite kornigt ut.

Tillsätt marscapone, vanilj, ägg och blanda tills det är smidigt.

Sifmjöl, salt och kakao i blandning med en sikta och rör om tills de är kombinerade, var noga med att skrapa alla sidor av skålen. (Blandning kommer att vara ganska lätt i textur, istället för tät och tung som många brownie smörgåsar)

Häll smeten i tillagad panna och jämn topp för att garantera jämn bakning. Baka i 40-50 minuter (vårt görs vanligtvis runt 47 minuter) tills testaren kommer ut ren. Använd den platta änden av en potatismaskare för att lätt täppa ner ytan på browniesna medan de fortfarande är varma. Kläm inte ut, bara platta delar som kan ha höjt sig mer än andra (vanligtvis kanterna). Detta kommer att hjälpa ganache coat jämnt. Låt i pannan och sätt på trådstället för att svalna.

Medan brownies kyler, gör din ganache att hälla över toppen (som du vill göra medan dina brownies är fortfarande varma). För att göra det, värm bara smör och grädde på medium effekt (var försiktig med att inte koka) i mikrovågsugnen och tillsätt choklad. Rör tills alla klumpar försvinner. Häll omedelbart över brownies. Låt svalna helt (vi finner att de placeras i kylskåpet och hjälper till att stanna ut ur pannan tills ganache är inställd på 100%). När det är kyldt kommer en kniv att skära genom dem rent, var noga med att rengöra bladet för varje snitt för ett mer polerat utseende.

Mascarpone håller sakerna fuktiga och täta utan samma smala, undertonade smak av en vanlig fudgy brownie. Det låter också chokladet skina genom att inte känna en sockerkoma efter att ha ätit en (även om vi inte lovar att du kan äta bara en).

Njut av!
(PS, den sista bilden ovan är vad som händer när du lämnar din man obevakad under din fotografering!)

Relaterad: Ett hedersnamn: Mascarpone

(Bilder: Sarahrae)