Receptrekommendation: Pasta Carbonara från Pioneer Woman

Ibland behöver du bara ett fint, enkelt recept som är tillräckligt bra för företaget och ändå lätt att göra på flugan. Spaghetti carbonara passar definitivt regningen, och versionen från Pioneer Woman är ungefär lika bra som de kommer. Så här spelade det ut i vårt kök…

Här är receptet, som egentligen är från Pioneer Kvinna vän, pastor Ryan:

• Matlagning med Ryan: Pasta Carbonara

Låt oss först och främst säga att om det är Ree (Pioneer Woman) själv eller någon av hennes kohorter som pratar, vi älskar stilen och rösten där de här recepten skrivs. Varje steg är tydligt förklarat både i texten och genom bilderna, och det finns ett streck av god humor som gör att vi slappna av och tänka glada tankar. Om du inte redan har upptäckt den här webbplatsen, förbered dig på att spendera många glada timmar genom arkiven.

Som förväntat var detta recept på pasta carbonara inget undantag och instruktionerna var mycket lätta att följa. Den enda verkliga förändringen som vi gjorde var att vi slängde det mesta av baconfettet efter att ha gjort bacon och lämnade efter en matsked för att laga lök och vitlök. Detta är bara vår personliga preferens, plus vi tyckte att det var noga att överföra löken ut och tillbaka i pannan.

Låt dig tro att vi är alla så dygdiga, vi gjorde tillsätt fortfarande att sista klump smör tillsatt i slutet. Yum!

Den färdiga maträtten var lika bra som du förväntar dig. Creamy, en liten crunch från bacon, en god balans av smaker … Som pastor Ryan hade vi problem med att hålla en konversation tills alla våra tallrikar var rena. Vi serverade det med en enkel grönsallad och samma vin som vi brukade deglaze pannan, en ny favorit sauvignon blanc från Oyster Bay Wines.

Vi hade faktiskt aldrig gjort pasta carbonara hemma tidigare – vi visste att det var lätt, men det var fast i vårt huvud som “restaurangmat.” Lyckligtvis, nu vet vi bättre. Också, eftersom vi vanligtvis har alla ingredienserna till hands, är det en bra maträtt att ha i din ficka när du känner dig som en spontan middag!

Relaterad: Äta ljus: 8 Rich Yet Light (er) Pastasåsar

(Bilder: Emma Christensen för Kitchn)