Receptöversikt: Clotilde Dusouliers Mini Financiers

Vad är en finansör? Det är inte bara en person som hanterar massor av pengar, det är också namnet på en härlig liten fransk behandling! Denna petite tårta skulle vara en bra make-up objekt för en brunch, dusch eller te fest. Jag avviker från det traditionella receptet med ett Pacific Northwest ingredienstillägg – jag kunde inte hjälpa mig själv.

Jag plunked en blackberry i var och en av mina finansörer. Jag tänkte att det skulle ge kakorna ett syltliknande centrum och lägga till ett litet fruktigt komplement till mandelsmaken. De var härliga på detta sätt, men jag är nyfiken på att prova dem sans frukt för den traditionella smaken.

Finansierare är små franska kakor med en mandelmjöl och smörbas. De är enkla och tillfredsställande, relaterade i konsistens och smakar till madeliner eller kattunge kakor. Det sägs att dessa små te kakor ursprungligen var bakade i rektangulära formar, vilket skapade en gyllene bar form, vilket framkallar det roliga namnet Financier. Du behöver inte vara en Rockefeller att göra och äta dessa ätbara guld sötsaker men!

Clotilde Dusoulier av den roste bloggen Chocolate and Zucchini, har ett underbart recept på dessa härliga godis i hennes bok, Choklad och Zucchini: Dagliga äventyr i ett parisiskt kök.

Besök Clotilde: Choklad & Zucchini

Honung Almond Financiers

gör ca 2 dussin minikakor


(anpassad från Choklad och Zucchini: Dagliga äventyr i ett parisiskt kök av Clotide Dusoulier)

1 kopp jordnätter (jag använde Bobs Red Mill Finely Ground Almond Meal)
1/3 kopp socker
3 matskedar mjöl
6 matskedar smör, plus lite mer för att smörja muffinburken
1/3 kopp honung
2 ägg
1 tsk mandel extrakt
24 björnbär (tillval)

Förvärm ugnen till 350 grader. Smör och mjöl två mini muffinspannor.

Kombinera malda mandlar, mjöl och salt i en medelstor skål. Smält smör i en liten kastrull, tillsätt honung och socker, omrör för att smälta. Häll smör honung blandningen i mandel mjölblandningen, whisking att kombinera. Tillsätt ägg, en efter en, rör om tills smeten är likformig.

Häll ca 1 hällande matsked i smeten i smörjda och melade muffinburkarna. Placera en blackberry, om den används, ovanpå varje muffin. Baka i 12-15 minuter tills gyllene. Låt stå i muffinburkar i ca 5 minuter och vänd sedan ut på ett trådställ för att kyla helt.

Relaterad: Vad kan jag göra med Almond Meal?

(Bild: Leela Cyd Ross)