Recept: Vegan Tropical Paradise Smoothie

(Bildkrediter: Megan Gordon)

Många människor tenderar att bli glada över smoothies på sommaren, när färska bär och stenfrukter är bäst. Inte jag. Min blandare samlar vanligen damm under sommarmånaderna (jag låter aldrig de färska bären sitta tillräckligt länge för att göra det till en smoothie), men på vintern kräver min kropp svala, krämiga, fruktbäriga drycker. Och denna smoothie i min nuvarande go-to.

(Bildkrediter: Megan Gordon)

Smoothies behöver inte mycket av en introduktion. I allmänhet är de en typ av affärer som är dump-in-the-blender-and-blend. Och det här är inte annorlunda i det avseendet, men det finns några ingredienser som jag skulle vilja prata om kortfattat.

Först: kokosmjölk. Jag använder en fullmjuk kokosmjölk för denna smoothie, vilket gör den super tjock och dekadent. Jag inser att många människor är beroende av smoothies för kalori eller lågmjölk måltid alternativ, och medan jag tycker att detta recept är otroligt hälsosamt (och gott), är det inte kalorier eller låg fetthalt. Om du letar efter ett lättare alternativ, använd istället lätt kokosmjölk eller till och med kokosnötvatten. Båda kommer att fungera vackert – de kommer bara inte att resultera i som krämig och dekadent av en smoothie.

(Bildkrediter: Megan Gordon)

Den andra ingrediensen som är värt att ta en stund att diskutera är chia fröet. Jag har länge varit en chia frö skeptiker, inte riktigt förstå hype och inte verkligen vill ta dig tid att utforska det, men jag fick en gratis reklampåse med chia frön i posten några månader tillbaka och jag har börjat att kasta dem i saker här och där – nämligen smoothies. Kort sagt, chia frön är små näring kraftverk, super rik på fiber och protein, och medan det är bra och bra, jag älskar hur de tjocknar smoothie och hjälper mig att hålla mig längre. Jag är såld.

(Bildkrediter: Megan Gordon)

Så utan vidare, här är smoothie-receptet som hjälper mig att komma ihåg soliga, sommardagar och varma vindar … även i vinterens djup.

Vegan Tropical Paradise Smoothie

Serverar 2


1 kopp fullfärgad kokosmjölk

1 frusen skalad banan, skivad i flera bitar

3/4 kopp ananasbitar


1/2 kopp skivad färsk mango


1/8 tesked jord ingefära


1 msk chia frön

4 isbitar

2 matskedar ristad strimlad kokosnöt, överst (tillval)

Placera alla ingredienser i en mixer och blanda väl tills de är enhetliga i konsistens. Se till att all is har blivit pulveriserad. Topp med rostat kokosnöt. Servera omedelbart.

Receptanteckningar

  • Om din smoothie blir tjockare än du vill, lägg till lite vatten (eller kvarvarande kokosmjölk) tills den når din favoriserade konsistens. På samma sätt, om smoothie är för tunn, lägg till fler isbitar – en i taget – tills det är där du vill att den ska vara.