Recept: Två-ingrediens kakor

Visste du att du kan göra hemlagade kex från början med bara två ingredienser? Och nej, de involverar inte Bisquick.

Vi upptäckte detta gamla recept när vi letade efter ett mycket, mycket snabb middagbröd. Vi hade bara en halvtimme, och vi hade glömt att starta en flaska No-Knead natten innan. Vi surfar genom AllRecipes, och detta recept på två ingredienser kex kom upp mycket högt rankad. Vi var skeptiska: hur bra kunde de vara?

Tja, recensionerna var nästan enhetligt positiva: kockar älskade dem! De sa att dessa kex var lätta, fluffiga och så, så lätt.

Vad var de hemliga ingredienserna? Två häftklamrar av gammaldags kök: självhöjande mjöl och grädde.

Ja, bara rör dem ihop, klappa ut degen, och du har kakor redo i 15 minuter platt. Vi sätter dem på prov, och vi kan garantera deras ljusa och luftiga fluffiness; dessa är bra små kex. De är inte lika tunga och rika som smöriga kex (även om vi älskar dem också). I slutändan finns det inget sätt att de slår vår favoritkaka, Shirley Corriher’s touch-of-grace mirakel, men dessa kommer mer än att göra i en nypa. Faktum är att den enda anledningen till att vi hade självhöjande mjöl i huset var att vi hade gjort Corriher’s kex några veckor innan.

Vi anpassade detta lite – dels för att göra receptet snabbare och delvis för att hjälpa kexarna att stiga mer. Vi subiterade också mjölk för grädde; Så mycket som vi älskar grädde, är det inte nödvändigt här.

Dessa visade sig vara en stor hit på vår middagsfest; de är bra med soppa också! Gör bara inte mer än du behöver för en måltid. Frånvaron av fett i dessa kex innebär att de inte kommer att hålla sig bra. Ät dem varma och gör mer nästa gång. När allt kommer omkring är de tillräckligt snabba för att piska upp när du vill.

Två-ingrediens kakor
Anpassad från Diane Hixon på AllRecipes

Gör 1 dussin kex

3 koppar självhöjande mjöl, som vitlilja
1,5 koppar kärnmjölk eller vanlig mjölk
1 matsked socker, valfri
4 msk smör, smält, valfri

Värm ugnen till 450 ° F. Smör lätt en rund kakspanna.

Blanda mjöl med mjölken och tillsätt en matsked socker om du vill. Släpp med stora matskedar i den smorda kakan, packa varje droppkaka nära varandra. Häll smält smör över toppen, om det används.

Baka i ca 20 minuter, eller toppar lättbrunna. Inte överbake; bottnarna blir kryddiga och hårda.

Alternativ metod: Koka ut degen i stället för att släppa i pan. Damm med mjöl och skär ut rundar med en kexskärare

Relaterad: Touch-of-Grace Biscuits