Recept: Turkiet Avokado Burgers

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Dessa kalkon burgare ser biff burgare rakt i ansiktet och få dem att dyka lite. Dessa är långt ifrån de wimpy, torr-som-sandpapir kalkon burgare du har haft tidigare. I stället är de saftiga, kryddiga från chilipulver och cayenne och doftande från kummin och hackade sjalott. Toppad med smält Monterey Jack och lime-scented avocado mash, så här gör du en kalkonburger som människor verkligen vill äta.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

En Juicier Turkiet Burger, Tack vare Grekisk Yoghurt

Nyckeln till någon framgångsrik burger, oavsett toppings, är själva patty. Den här är mycket seriös. Baserat på vår matlagningsläsning är dessa kalkonburger bundna av brödsmulor och några stora skedar av grekisk yoghurt, som fuktar köttet och förhindrar det från överkokning och därmed säkra saftiga resultat. Allt som är kvar att göra är att toppa dessa kalkon hamburgare med skarp ost och krämig avokado mash för att få det att slå på vilken grill som helst.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Vin och middag! Vad man ska dricka

Chansen är att du ska äta dessa hamburgare ute i bakgården, vilket är anledningen till att jag föreslår att de kopplas ihop med dem reste sig. En sommarmål som den här matchar perfekt till rosa vin. Eftersom kalkon är ett magert kött, fungerar ett lätt kött vin, men eftersom rosé har lite tanniner, kan den hålla sig till rikheten hos ost- och avokado-toppade burgare. Krisen i rosé hjälper också att skära igenom dessa rika ingredienser.

3 flaskor Rosé under $ 15

  • Domaine L’Enclos Rose, Frankrike, $ 8,96
  • 99 West Rose, Oregon, 11,96 dollar
  • Josh Cellars Rose, Kalifornien, $ 13.99

Turkiet Avocado Burgers

Ger 4 hamburgare


2/3 kopp färsk eller panko brödsmulor


1/2 kopp vanlig helmjölk grekisk yoghurt


1/4 kopp malet skalot (från 1 stor skalot)


2 vitlöksklyftor, malet


1 1/2 teskedar nybakad svartpeppar


1 tsk chili pulver


1/2 tesked kummin


3/4 tesked kosher salt, uppdelad


1/8 tesked cayennepeppar


1 kg mark kalkon (93% magert / 7% fett)


1 medium avokado, pitted och tärnad


1 tesked färskpressad limejuice


4 skivor Monterey Jack ost


4 skivor tomat


4 tunna skivor rödlök

4 hamburgerbröd, delad

Lägg brödsmulorna, yoghurt, skalot, vitlök, chilipulver, kummin, 1/2 tsk salt och cayenne i en stor skål och mixa för att kombinera.

Lägg till kalkon och använd dina fingrar för att kombinera köttet och smakämnet tills det bara kombineras. Dela blandningen i 4 lika stora delar. Formar vardera i en patty ca 1 tum tjock och 3 1/2 tum i diameter. Placera på en tallrik eller bakplåt. Tryck din tumme i mitten av varje patty för att skapa en dimple, vilket kommer att hjälpa till att hindra burgersna att bulta i mitten när de lagar mat. Skydda med plastfolie och kyl i minst 1 timme.

Värm en inomhus- eller utomhusgrill till medelhög värme. Under tiden masha lätt avokado, limejuice och resterande 1/4 tsk salt i en liten skål.

Grilla burgarna upptäckta tills de kokas igenom och de når en inre temperatur på 160 ° F, 3 till 4 minuter på varje sida. Under sista minuten av matlagning, toppa varje burger med en skiva ost, täck grillen och låt osten smälta. Överför till en ren tallrik.

Grillpannor tills rostat, ca 30 sekunder per sida.

Placera en patty på botten av varje bulle. Tillsätt pattiesna med mosad avokado, tillsammans med en tomatsort och rödlök och stäng bunken.

Receptanteckningar

Lagring: Kyl överbliven patties, tätt omslagen, i upp till 3 dagar.

Stovetop alternativ: Du kan även laga burgersna i stället för att grilla dem: Värm ugnen till 375 ° F. Värm 2 matskedar olivolja i en stor gjutjärnspanna över medelhög värme tills det skimrar. Tillsätt burgare och laga ostörd tills en guldbrun skorpa bildas på bottnen, ca 3 minuter. Vänd burgarna med en platt spatel. Överför pannan till ugnen och baka till burgare når en inre temperatur på 160 ° F, 5 till 7 minuter mer. Under sista minuten av matlagningen lägger du till en skiva ost till varje burger, återställ dem till ugnen och låt osten smälta.