Recept: Tropisk Cilantro Smoothie

(Bildkredit: Michaela Cisney)

Du vet vad som är riktigt bra för dig? En tropisk semester. Verkligt. Solljus på din hud ökar serotonin (det glada hormonet), medan den mjuka borsten av vågor på stranden och brisen i palmerna slappar av sinnet och muskeln.

Tyvärr lever de flesta av oss långt från havet paradiset. Vad är nästa bästa för en tropisk semester? En tropisk smoothie, självklart. Samtidigt som jag tänkte på Mexikos Riviera Maya, skapade jag denna uppfriskande smoothie som visar en central smak av klassiska Yucatan-köket – cilantro.

Förutom att provsmaka som en kopp semester, är det här enkla receptet fyllt med hälsosamma näringsämnen som gör att du känner dig energiserad och väl. Cilantro är ett kraftfullt bindemedel som binder till ackumulerade tungmetaller och toxiner i vitala organ och vävnader och hjälpmedel vid borttagning. En kopp färsk ananas ger 100% av din rekommenderade dagliga mängd vitamin C. Bananer är rik på kalium, vilket främjar muskelhälsa – i synnerhet muskeln i ditt hjärta.

Om du kasta dessa tre tillsammans och blanda med en kopp apelsinjuice, kan det naturligt söta, krämiga resultatet nästan övertyga dig om att vistelsekationer är allt du behöver.

(Bildkredit: Michaela Cisney)

Tropisk Cilantro Smoothie

Serverar 1

 • 1 kopp

  koriander, sköljd och löst packad

 • 1 kopp

  kubad ananas, kyld

 • 1

  banan, skivad

 • 1 kopp

  apelsinjuice, kallt

Kombinera koriander, ananas, banan och apelsinjuice i en mixer och bearbeta tills den är jämn. Häll i ett glas och drick omedelbart (helst på en solskyddad veranda).