Recept: Tortilla-Crusted Tilapia med Sriracha Mayo

(Bildkrediter: Tro Durand)

Aldrig har jag upplevt sådan omedelbar framgång med en fiskrätt i mitt hus än med denna tortilla-crusted tilapia med Sriracha sås. Sekunder begärdes. Det begärdes också senare samma vecka.

Det här är ett bra exempel på hur när man matchar en mat som barn gillar (tortillaplats) med en mat som behöver lite stöd (fisk), ibland uppstår briljanta saker.

Födseln av denna maträtt var bara en påse med tortillaplats som hade varit pummeled lite (och höll mer brutna bitar än hela marker). Jag bestämde mig för att fortsätta och pulverisera dem i matprocessorn, och sedan bestämde jag mig för att använda dem för att belägga lite tilapia. Och sedan serverade jag det med Sriracha mayo, och “Fiskrätten som alla älskar” stängdes.

Detta skulle också vara fantastiskt med tropisk fruktsalsa, persika och rostad peppar salsa, citrusy mango ginger salsa eller pepparrotsås.

(Bildkrediter: Tro Durand)

Servera denna måltid med:

 • Zucchini band sallad eller tomater med mintbasil pesto
 • Enkel hallondräkt

Testerens anteckningar

Jag måste beklaga att jag var tvivelaktig om detta recept. Jag är lite rädd för att bryta och steka fisk, och receptet verkade bara för enkelt: Bara tortillakorr, peppar och ägg? Verkligen?

Jo, jag hade fel, och jag borde ha vetat bättre än att tvivla på Katies goda smak i recept. Detta var bokstavligen ett 10-minuters recept, efter att mayo var färdig. Jag krossade chipsen, doppade fisken och stekte sedan. Så enkelt och otroligt gott! Majschipsna tillade en salt, smakrik dimension till den annars blidna fisken.

Den enda noten jag skulle vilja tillägga är att tillagningstiden kan vara mycket kortare om dina fiskfiléer, som min, är ganska små. Jag behövde bara laga vardera i ca 3 minuter på varje sida.

Det var en så lätt och god middag – det hjälpte mig att erövra min rädsla för att steka fisk. – Tro


Tortilla-Crusted Tilapia med Sriracha sås

Serverar 4

 • För fisken:
 • 10 till 13 ounces

  (1 påse) tortilla chips

 • 4

  Tilapia filéer (8 uns varje)

 • 4 matskedar

  grönsak, olivolja eller rapsolja

 • 4

  stora ägg

 • Nybakad peppar till smak

 • För Sriracha Mayo:
 • 1/2 kopp

  majonnäs

 • 1/4 kopp

  gräddfil eller vanlig grekisk yoghurt

 • 2

  Scallions, vita och gröna delar, finhackad

 • 2 teskedar

  Sriracha sås, eller mer eller mindre att smaka

 • 1/2 tesked

  honung

 • 1 tesked

  färsk citron eller limejuice

 • Kosher eller grovt salt och nymalt peppar efter smak

För att göra mayo:

Blanda alla ingredienserna i en liten skål. Detta kan göras upp till fyra dagar framåt och förvaras täckt i kylskåpet.

Att göra fisken:

Placera markerna i en matberedare och puls tills de är fint krossade, men inte malda till ett pulver; du vill fortfarande ha lite textur. Du kan också placera dem i en stor, stabil zip-upppåse och använda antingen en rulla, en flaska vin eller något annat tungt föremål för att försiktigt smälla undan på påsen tills tortillorna är välkrossade.

Klipp varje filé vertikalt ner i mitten (du kommer se en delningslinje). Värm hälften av oljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Slå i ägg med peppar i en bred grunt skål. I en annan bred ytlig skål, placera tortillakrummen.

Skaka ut varje filé – börja med de större, tjockare halvorna – i äggblandningen, se till att varje bit är helt belagd. Döda därefter i tortillakrummen, se till att varje bit är välbelagd.

När oljan är varm, lägg till de fyra tjockare filéerna och koka tills utsidan är guldbrun och fisken är kokad genom hela värmen, justera värmen vid behov, 4 till 5 minuter på vardera sidan. Överför dem till en pappershandduksfodrad platta för att tömma.

Värm resterande olja och laga de mindre filéerna, som förmodligen kommer att laga lite snabbare än de tjockare filéerna. Töm de på pappershanddukar också.

Servera varmt med Sriracha Mayo.

(Bildkredit: Todd Coleman)

Hitta Katie bok:

→ Middag löst !: 100 geniala recept som gör hela familjen lycklig, inklusive dig! av Katie Workman