Recept: Thanksgiving Stuffing Breakfast Strata

(Bildkredit: Coco Morante)

Lycklig dag-efter-tacksägelse! Eller ska jag säga, Leftovers-for-Breakfast Day? Vissa kan gå för en kall skiva pumpa paj direkt från tennet (du vet vem du är), men för mig handlar det bara om de välsmakande sidorna.

Denna post-Thanksgiving morgon, ge din fyllning en royal redux. Baka den in i en frukostlag, komplett med krispiga rostade hörn och soliga ägg knäckt högst upp.

(Bildkredit: Coco Morante)

Det här handlar bara om det enklaste receptrester du är tvungen att stöta på. Det finns bara två huvudingredienser – fyllning och ägg. Du kan behöva lägga ett stänk av buljong till fyllningen om det har torkat ut lite över natten, men det är verkligen så komplicerat som det blir. Bara skopa fyllningen i en smurt bakfat, gör några intryck med baksidan av en sked och bräcka sedan dina ägg på toppen och baka.

Här har jag använt en 3-kvarts 9-tums 9-tums rätter, men du kan använda vilken storlek som helst som passar dig för att rymma den mängd kvarvarande fyllning du har till hands. Se bara till att du gör ett tillräckligt djupt lager för att låta ägget sitta i koppar fyllning, med ungefär en tum mellanrum mellan varje ägg. Individuella ramekiner fungerar också bra – bara baka dem på ett kakan så att du enkelt kan överföra dem in och ut ur ugnen.

Betjäna denna strata rakt upp med bara de rinnande äggulorna för utsmyckning. Om du har lite kvarvarande sås, ladla du lite över äggen för att verkligen sätta denna frukost över toppen.

Inga kvarlevor? Gör fyllning från grunden!

Inga rester, eller inte tillräckligt? Piska upp en panna av fyllning bara för detta.

  • Hur man gör brödfyllning (dressing) för tacksägelse
  • Recept: Classic Sage & Onion Bread Dressing (fyllning)
  • Recept: Southern-Style Cornbread Dressing
  • Recept: Grillad brödförband med Tranbär och purjolök

Thanksgiving fyllning Strata

Serverar 6 till 8


10 koppar kvarstopp fyllning, kallt från kylskåpet

Kyckling eller kalkonbuljong (efter behov)

9 stora ägg

Hackad persilja (tillval, garnering)

Förvärm ugnen till 375ºF och smörj en 9-tums rätter med smör, olja eller matlagningsspray. Om din fyllning har torkat ut över natten, fukta den med en stänk eller två buljong.

Skeda fyllningen i bakfatet, var försiktig så att du inte packar ner den för mycket. Använd nackans baksida, gör nio intryck i fyllningen, ungefär 1/4 kopp djup och ungefär en tums mellanrum. Spricka ett ägg i en liten skål, häll det sedan i ett av intryck i fyllningen. Upprepa med resterande ägg.

Baka tills äggvitorna bara är inställda och äggulorna är fortfarande smälta, cirka 35 minuter. Garnera med hackad persilja och servera.

Recept Obs

  • Det här receptet är lätt skalat – bara plocka en bakfat som rymmer din kvarvarande fyllning och använd dock många ägg kommer att passa på toppen, åtskilda en tums mellanrum.