Recept: Summer Corn Salad

På sommaren planerar jag alltid måltider kring vad som produceras i säsong på bondens marknad. Gone är dagarna med ostiga grytor och braised kött eller grytor – sommaren handlar om att fira färska, färgglada produkter. Och denna sallad gör just det.

Jag bestämde mig faktiskt för att göra en kall succotashsallad med sötmjölk och limabönor och en fin sommarvinaigrette. Men då bestämde jag mig för att jag verkligen ville laga mat från jordbruksmarknaden och inte lita på någon frusen eller konserverad grönsaker. Och det var hur denna italienskinspirerade sommarsalladsalad kom till.

Majsen och tomaterna är en given, men jag bestämde mig för att färsk mint skulle lägga till en välkommen ljusstyrka och pinjenötterna en fin toasty crunch. Mellan fast majs, saftiga tomater, doftande mint och knäckiga pinjenötter har du själv en tillfredsställande varma väderrätt.

Så medan det här receptet fuskar lite på 6 ingrediens rekommendationen (jag räknade inte olivolja eller salt och peppar!), Det är lika enkelt som en snabb resa till din böndermarknad. Du kan göra en mexikaninspirerad version med avokado och koriander om du vill eller lägga till kucchini, persilja och rödlök. Alternativen är praktiskt taget oändliga.


Sommarkornsallad

Serverar 4 till 6

 • 5 öron

  färsk majs, skördad

 • 3/4 kopp

  körsbärstomater, halverade

 • 4 matskedar

  kottar

 • 4 matskedar

  färsk mint, finhackad

 • 2 matskedar

  rödvinsvinäger

 • 3 matskedar

  olivolja av god kvalitet

 • Salt och peppar

Förvärm ugnen till 325 ° F och lägg pinnuts ut på ett kakan. Rostat bröd i 8-10 minuter eller tills bara doftande och lite brunt.

Koka majs i en medelstor kruk, tills kärnorna är bara mjuka, cirka tre minuter. Placera i ett kallt vattenbad för att sluta laga matlagningen. När du är så snygg, skär kärnorna ur cob och häll i din favorit serveringskål.

Kasta i körsbärstomater, rostade pinjenötter, färskhackad mint, olja och ättika och blanda tills de bara kombineras. Tillsätt salt och peppar efter smak. Servera kallt eller vid rumstemperatur.

Relaterad: Ripe, Red & Juicy: 12 Tomat sallader för sommaren

(Bilder: Megan Gordon)