Recept: Stovetop Pesto Macaroni och Ost

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Några stora skedar av ljus, herby pesto gör mac och ost en veckodagsmat som passar till sommaren. Den krämiga, nutty smaken av skarp cheddar spelar snyggt med herby pesto, vilket ger en livlig kontrast till ostens rikedom. Butiksköpta pesto är alltid en genväg för oss, men under sommaren blir färska vårt förstahandsval. Så när du överväger detta till middag, inkludera hemlagad pesto i planerna också.

Stovetop Pesto Mac & Ost: Titta på videon

Lätt och fräsch Mac och ost till sommar, tack vare hemlagad Pesto

Sommaren är snäll mot priset på färska örter eftersom ett gott regn och få stabila dagars solsken kan skicka en mint- eller basilja i överdrift. Du hittar dem staplade i överflöd på bönder marknader för ett pris som inte kommer att döda din veckobostbudget. Om du växer dem själv är det alltid ett bra sätt att använda dem. Basil är det klassiska valet för pesto, även om alla örter och gröna är rättvisa spel. Använd vad du än har hand om eller plocka upp det som ser bra ut när du är på marknaden.

Börja med hemlagad pesto: Hur man gör perfekt pesto varje gång

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Stovetop Pesto Makaroner och Ost

Serverar 4

 • 10 ounces

  torkade pasterskal eller jumbo-armbågsmakaroni

 • 3 matskedar

  osaltat smör

 • 3 matskedar

  allround mjöl

 • 1 1/2 koppar

  helmjölk

 • 1 1/2 koppar

  riven skarp vit cheddarost

 • 1/4 kopp

  Pesto sås

 • 1/2 tesked

  kosher salt

 • 1/4 tesked

  nymalen svartpeppar

Ta en nederländsk ugn eller stor kruka med saltat vatten till koka. Tillsätt pastaen och laga mat enligt förpackningsinstruktioner tills al dente. Töm och lägg åt sidan.

Smält smöret i samma kruka över medelvärme. Tillsätt mjöl och vispa tills det är helt kombinerat. blandningen kommer att se ut som våt sand. Kok, ständigt rör om tills blandningen börjar torka ut, ca 2 minuter.

Gradvis vispa i en liten bit av mjölken tills den är jämn, vispa sedan i den återstående mjölken och fortsätt vispa tills den är jämn. Koka upp och minska sedan värmen till medelstora. Simma, rör om så småningom tills den är tjock nog för att belägga baksidan av en sked, 5 till 8 minuter.

Avlägsna från värmen och rör om osten i en handfull åt gången tills den smälts och slätas. Rör i pesto, salt och peppar. Tillsätt den reserverade pastaen och rör försiktigt tills pastaen och såsen kombineras jämnt.

Receptanteckningar

Lagring: Retur kan lagras i en täckt behållare i kylskåpet i upp till 4 dagar.