Recept: Stekt potatis och korvfena

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

Om du följer Whole30 den här månaden vill du omedelbart lägga till den här snabba och enkla köttfärskvällen till din måltidsplan. Och även om Whole30 inte är för dig, vill du fortfarande få det här veckodagsvänliga receptet i din middagsrotation snarare än senare. Med smulad korv och krämig potatis till roten är den rotad i hjärtlig, hälsosam komfort och balanserad av en ljus, ljus vridning från en handfull färska örter och en generös klämma citron.

Hela 30 potatis och korv: Titta på videon

Ett dubbelt uppskattat recept

Utöver hur snabbt och enkelt det är (alltid en vinst i min bok), det jag älskar mest om detta recept är dess mångsidighet. Om du gillar att lägga lite värme till middag, som min man och jag gör, gör det här med kryddig italiensk korv. Om inte, stick med en mildare version. Eller prova en kombination av båda – resultatet är utsökt antingen.

(Bildkrediter: Joe Lingeman)

När det gäller att servera denna skillet, vet att det fungerar lika bra för middag som det gör för frukost. För att göra det ännu mer fyllning, toppa det med ett rinnande äggulerat stekt ägg eller en enkel salladsalat.

En anteckning på hela30

Medan detta recept naturligtvis passar räkningen för Whole30, vill du vara säker på att köpa sockerfri korv för att hålla den kompatibel.

Stekt potatis och korv Skillet

Serverar 4


1 pund Yukon guldpotatis, skuren i 1-tums bitar


3/4 tesked kosher salt, uppdelad


2 matskedar olivolja, uppdelad


1 pund okokt fläskkorv, tarmen avlägsnas


1 medium röd paprika, kärnad, fröad och skuren i 1-tums bitar


2 vitlöksklyftor, malet


1/4 tesked nybakad svartpeppar


1/2 tsk röd paprika flingor

Juice från 1 medium citron
Färska persilja löv

Lägg potatisarna i en stor kastrull, täck med 1 tum med kallt vatten och tillsätt 1/4 tesked saltet. Koka upp över hög värme, laga sedan bara tills potatisen är gaffel-öm, 3 till 4 minuter. Töm potatisarna; avsätta.

Under tiden värm 1 matsked av oljan i en 10-tums eller större stekpanna över medelhög värme till skimrande. Tillsätt korv och laga mat, bryt den upp med en träsked, tills den är brunad och kokad i ca 10 minuter. Överför till en pappershanddukfodrad tallrik och dränera allt överskottsfett i pannan.

Minska till värme till medium och tillsätt kvarvarande matsked olja och potatis till pannan. Sprid potatisarna i ett jämnt lager över botten av pannan och koka ostört i 5 minuter. Tillsätt paprika, vitlök, kvarvarande 1/2 tesked salt, peppar och rödpepparflingor. Koka, rör om ibland tills potatis och paprika är ömma, 3 till 4 minuter. Återför korven till pannan och koka i 2 minuter mer. Avlägsna från värmen och rör i citronsaft och persilja.

Receptanteckningar

Gör framåt: Potatiserna kan kokas upp till en dag i förväg och förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet.

Lagring: Rester kommer att hålla upp till 3 dagar i en lufttät behållare i kylskåpet.